6.9 C
Campulung Muscel
01/12/2023

Oamenii străzii sunt adăpostiţi la Spitalul Municipal

Pentru majoritatea oamenilor străzii, lunile de iarnă nu înseamnă decât lupta cu frigul pentru supravieţuire, mai ales că în ultimele zile, în Muscel, temperaturile au scăzut şi sub -15 grade Celsius, iar vântul a suflat cu peste 17 metri pe secundă, accentuând senzaţia de frig. Mulţi dintre ei, în această perioadă, se aleg cu degerături grave, iar alţii îşi pierd chiar şi viaţa. În lipsa unui acoperiş deasupra capului, persoanele fără adăpost sunt nevoite să apeleze la centrele de urgenţă amenajate de autorităţi. Cum în Câmpulung nu există o locaţie specializată pentru astfel de situaţii, oamenii străzii sunt direcţionaţi, seară de seară, către Spitalul Municipal Câmpulung, unde primesc supă, ceai cald şi asistenţă medicală.

Mulţi boschetari refuză ajutorul

Echipaje ale Poliţiei Locale, împreună cu cadre medicale SMURD şi de la Serviciul de Ambulanţă, s-au mobilizat şi au demarat deja acţiunea de strângere de pe străzi a oamenilor fără adăpost pentru prevenirea unor evenimente nedorite, mai ales că, în perioada următoare, se anunţă zile la fel de geroase. Cele mai multe persoane fără locuinţă au fost găsite de echipajele de intervenţie dârdâind de frig, în adăposturi improvizate, în Piaţa Centrală, pe Bulevardul Pardon, în Grădina Publică ori în Piaţa Primăriei. „Echipajele din teren au fost instruite şi ştiu ce au de făcut în astfel de situaţii. Oamenii fără adăpost, care sunt găsiţi în stradă în stare gravă, sunt preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la Spitalul Municipal. Cei care pot să meargă pe picioarele lor sunt însoţiţi de oamenii noştri până la unitatea medicală. Pentru a nu se perturba actul medical, sunt lăsaţi la Urgenţă, însă celor care prezintă degerături ori sunt depistaţi cu diferite afecţiuni cronice li se face şi internarea. În mod normal, toţi cei care sunt aduşi la spital ar trebui să rămână peste noapte. Avem acolo şi un agent de pază, care are grijă ca respectivii să nu comită fapte antisociale. Din păcate, însă, sunt mulţi care refuză să stea peste noapte în spital. Îi ducem acolo şi pleacă. Unii dintre ei, bolnavi psihici, ar trebui duşi în unităţi medicale specializate, dar ni se spune că nu sunt locuri. În cazul a două dintre persoanele găsite pe străzi, am reuşit să luăm legătura cu familia şi să-i trimitem acasă.”, ne-a declarat Dragoş Nicolae, şeful Poliţiei Locale Câmpulung. Un calvar devine anotimpul rece şi pentru personalul din spital, pentru că trebuie să suporte mirosuri de neimaginat şi să igienizeze locul unde aceştia îşi petrec noaptea. Şi cum banii primiţi ca pomană, de cele mai multe ori, ajung să fie daţi pe băutură, acestora le vine rău, iar ce urmează este lesne de ghicit. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!