3 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Judecat în continuare pentru fapte de corupţie, Serafim Cotenescu, din nou lider al revoluţionarilor din Câmpulung

Deşi este judecat pentru infracţiuni de corupţie, Serafim Cotenescu a revenit în fruntea revoluţionarilor din Câmpulung. Acesta i-a mai „păstorit” până acum aproape cinci ani, în februarie 2012, când a început şi cercetarea lui. Iniţial, pe 27 februarie 2012, Serafim Cotenescu a fost reţinut 24 de ore, în baza unei ordonanţe, ulterior prelungindu-i-se arestul preventiv până pe 27 aprilie 2013, când a fost liberat sub control judiciar. În dosarul de corupţie, deschis la Curtea de Apel Piteşti, alături de Cotenescu au mai fost judecaţi 11 inculpaţi. Condamnarea lor a fost consemnată de instanţa de la Piteşti pe 4 decembrie 2014, câmpulungeanul Serafim Cotenescu fiind primind 5 ani de închisoare. Pe 30 decembrie 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde au făcut recurs revoluţionarii, a trimis dosarul pentru rejudecare la Curtea de Apel Piteşti, unde a avut 22 de termene până acum, următorul fiind programat pentru 20 ianuarie 2017.

Din 2012, Asociaţia „22 Decembrie 89” a fost condusă de Sergiu Cicu, directorul Casei de Cultură „C.D. Aricescu”, care a renunţat la funcţie când a început campania electorală pentru alegerile locale, Cicu aflându-se în postura de candidat ALDE la fotoliul de primar al Câmpulungului. Astfel, începând cu 28 martie 2016, preşedintele celor cu certificate de revoluţionari a fost uns Constantin Negru, vicepreşedintele de atunci al organizaţiei locale. 

Constantin Negru este originar din Lereşti, are 61 de ani, fiind titlularul unui dosar, despre care în adeverinţa eliberată de CNSAS, la cererea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din 1989, scrie că: „Domnul Constantin Negru este titular al dosarului fond reţea nr. R 112365 (cotă C.N.S.A.S.). Domnia sa a fost recrutat iniţial „în 1973 de către Securitatea Câmpulung Muscel, pe linia problemei Tineret, pentru a semnala persoanele cu preocupări şi activităţi negative în oraş”; la data de 25.12.1973, a semnat un Angajament, fiindu-i atribuit numele conspirativ „Radu Petrescu”. În anul 1975, a fost „reactivat în timpul serviciului militar pentru supravegherea militarilor în termen de la U.M. 01776 Huşi”; la data de 25.03.1973, a semnat un nou Angajament. Domnia sa este titular şi al dosarului fond informativ nr. I 204342 (cotă C.N.S.A.S.), fiind urmărit în perioada 1972-1974. Direcţia de Specialitate a identificat o serie de documente, în formă dictando, semnate dactilo cu numele conspirativ „Radu Petrescu”, aflate în dosarele altor persoane; informaţiile amintite constituie caracterizări pozitive ale colegilor de serviciu.” Lui Constantin Negru nu i s-a putut atribui calitatea de lucrător sau colaborator al Securităţii.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!