-2.6 C
Campulung Muscel
05/12/2023

Acuzată de trafic de droguri de risc, condamnată la doi ani de închisoare

Liliana Văcaru, femeia de 48 de ani, din Cetăţeni, în grădina căreia poliţiştii câmpulungeni au găsit 32 de ghivece cu canabis, este liberă. Asta după ce şi-a recunoscut vinovăţia, iar procurorul a trimis instanţei Tribunalului Argeş acest acord, însoţit de dosarul de urmărire penală, Emanuel Claudiu Chircioagă rămânând în continuare în arest preventiv.

Pentru trafic de droguri, Liliana Văcaru a fost condamnată de Tribunalul Argeş pe 24 octombrie, după ce şi-a recunoscut fapta, la doi ani de închisoare, cu suspendare, aplincându-i-se şi pedeapsa accesorie a interzicerii mai multor drepturi (de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme; de a părăsi teritoriul României; de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public). Tot la doi ani i s-a fixat şi termenul de supraveghere a executării pedepsei, timp în care Liliana Văcaru trebuie să respecte mai multe măsuri şi obligaţii: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeş la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune; să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei.

Judecătorul de caz a mai stabilit că Liliana Văcaru, pe parcursul celor doi ani, termen de supraveghere, să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 100 zile la Administraţia Domeniului Public din cadrul Municipiului Câmpulung sau în cadrul Primăriei comunei Cetăţeni.

În schimb, Emanuel Claudiu Chircioagă rămâne în arestul IPJ Argeş. Iniţial, Tribunalul Argeş a fost de acord cu cererea lui şi a Lilianei Văcaru, ambii cercetaţi pentru trafic de droguri de risc, pe 20 septembrie 2016, de înlocuire a arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile. Măsura a fost contestată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie de Justiţie – DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti, iar Curtea de Apel Piteşti a rejudecat şi a desfiinţat hotărârea Tribunalului, cei doi rămânând în arest. 

Liliana Văcaru a reuşit să facă înţelegerea cu procurorul de caz şi, în prezent, este liberă după ce a fost acuzată de trafic de droguri. În grădina ei de la Cetăţeni, oamenii legii au descoperit, printre legume şi zarzavaturi, 32 de fire de canabis, plantate de Emanuel Claudiu Chircioagă. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!