15.3 C
Campulung Muscel
24/04/2024

Un tânăr din Vlădeşti face închisoare pentru agresarea unui amic

 

Un tânăr din Vlădeşti a fost condamnat la închisoare, cu executare, după ce şi-a bătut un amic, de aceeaşi vârstă cu el. Prin decizia instanţei, agresorul trebuie să-i achite părţii vătămate aproape 26.000 de lei, daune morale, materiale, dar şi cheltuieli de judecată şi judiciare.

Procesul lui Gelu Ciprian Dilirici a debutat pe 22 mai 2018, când judecătorul de Cameră Preliminară a admis rechizitoriul Parchetului Câmpulung, de trimitere a lui în judecată, pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe, parte civilă fiind Alexandru Andrei Pană.  

Procesul s-a derulat de-a lungul a zece termene, la ultimul, din 19 aprilie 2019, instanţa s-a pronunţat în caz. Tânărul, fost jucător la Partizanul Vlădeşti, a primit o pedeapsă de 6 luni de închisoare, cu privare de libertate. Prin aceeaşi hotărâre, lui Gelu Ciprian Dilirici i-a fost aplicată şi o pedeapsă complementară, de interzicere a exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a comunica cu persoana vătămată, respectiv de a se apropia de locuinţa sau alte locuri unde persoana vătămată îşi desfăşoară activităţile sociale, pe o perioadă de trei ani de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. Aceste din urmă măsuri i-au fost aplicate, ca pedeapsă accesorie, de la rămânerea definitivă a sentinţei şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

Pe latura civilă, magistratul de caz a admis în parte acţiunea promovată de partea vătămată. Astfel, Alexandru Andrei Pană trebuie să primească de la Gelu Ciprian Dilirici suma de 25.921 lei, din care 12.400 lei – daune materiale, 10.000 lei – daune morale şi 3.521 lei, cheltuieli judiciare. Cheltuielile judiciare avansate de stat au fost puse tot în seama celui condamnat, valoarea lor ajungând la suma de 800 de lei. 

Contestarea acestei decizii se poate face tot la Judecătoria Câmpulung, în primele 10 zile de la comunicare. 

Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!