5.5 C
Campulung Muscel
22/04/2024

Au rezistat împreună pe scenă, scena a rezistat cu ei

Mai să se rupă scena de la Schitu Goleşti sub greutatea numeroaselor oficialităţi care s-au grăbit să onoreze invitaţia primarului cu o vechime de patru luni ca şef al Executivului şi de cinci luni ca liberal. Pentru Muscel, ceea ce s-a întâmplat, duminică, la o azvârlitură de băţ de Câmpulung, a reprezentat startul campaniei electorale, la care s-au aliniat principalele partide, PSD, PNL şi ALDE. Din partea ultimului, Gerea şi-a adus oamenii costumaţi electoral, în haine alb-albastre cu însemnele partidului, semn că n-au venit să piardă vremea, inhalând miros de mititei şi suportând burniţa sâcâitoare. Flancat de Tudor Pendiuc şi de Aurel Iacşa, primul purtând „uniforma” electorală, al doilea la costum, fiind în dublu scop, şi de membru al partidului intrat în campanie, şi de membru al Consiliului Judeţean, deputatul Gerea a beneficiat de o intrare triumfală, graţie alaiului consistent care a „albăstrit” poiana. S-au conformat datoriei de partid, la convocarea vicepreşedintelui naţional şi a şefilor de la judeţ, şi câmpulungenii Sergiu Cicu şi Ilie Scarlat. Cicu a intrat rapid în “redingota” electorală, care l-a cam lăsat fără pâine. Ocupat cu politica, a pierdut microfonul de prezentator de Zile de Comună în favoarea „chiriaşului” Liviu Iana.                    

Ca să nu se interpreteze ordinea în care îşi invită musafirii să urce pe scenă, primarul a fost atent să precizeze că n-are legătură cu apartenenţa politică. Nici a lui, nici a celor nominalizaţi la microfon. În momentul în care l-a anunţat pe şeful Consiliului Judeţean Dan Manu, primul strigat, cum era firesc, fiind şeful judeţului, primarul a făcut precizarea că „domnul preşedinte n-a venit singur, ci împreună cu domnul vicepreşedinte Ion Mânzână”. Copleşit de emoţii, Vasile Miriţă n-a remarcat-o în public pe Simona Brătulescu, celălalt vicepreşedinte al CJ, care a aşteptat cuminţică în mulţime ca privirea primarului să ajungă în tabăra ALDE, unde se afla. De la cei doi lideri ai judeţului, gazda a trecut la senatori şi deputaţi „din tot spectrul politic”. Adică PSD, PNL şi, mai la coadă, ALDE. Tocmai pentru că ordinea anunţării lor n-avea legătură cu culoarea politică, l-a nominalizat primul pe senatorul Iani Popa, liberal ca şi primarul. Au urmat senatorul PSD Şerban Valeca, şi el costumat de campanie, într-o geacă roşie, deputatul Simona Bucura Oprescu şi norocul lui Marin că a fost zărit, căci altfel avea soarta Simonei Brătulescu. 

Şoc teribil pentru Monica Cotenescu! Ajuns la capitolul „consilieri judeţeni”, primarul a invitat-o prima pe tânăra şi suava Diana Eftene, de la PSD, pe motiv că este vecina sa. Apoi pe Olimpia Doru, o doamnă impozantă a politicii argeşene, de la PNL. Şi abia a treia pe Monica Cotenescu. Fostul secretar, suficient de popular în rândul sătenilor încât să fie votat primar, şi-a cerut scuze că nu-i cunoaşte pe toţi aleşii judeţeni. De la PSD, căci pe liberalul Marius Postelnicescu l-a recunoscut. Nu şi pe Nicolae Velcea, al cărui nume i-a fost şoptit de cei aflaţi pe scenă. La fel şi cel al parlamentarului Radu Vasilică, deputat PSD, care iată cât de „cunoscut” este în zona de Nord, din vina sa, bineînţeles, dacă o persoană implicată în administraţia publică locală, până să ajungă primar, habar nu avea cum arată. Am sesizat o uşoară ironie  în remarca primarului Miriţă privitoare la absenţa, din motive obiective, a prefectului Cristian Soare, împiedicat să participe de o regulă care le impune şefilor de Prefecturi, apolitici fiind, să nu ia parte la manifestările din pre-campania electorală. 

Sesizând că întâiul om al comunei a ajuns cu prezentările la consilierii locali, fiind preocupat să-l depisteze în mulţime pe viceprimarul Duţă, furişat acasă ca să-şi schimbe hainele udate de ploaie, Simona Brătulescu s-a strecurat pe scenă, în prima linie, uitând să scape mai întâi de guma de mestecat. La discursuri, Miriţă a avut grijă să alterneze un PSD-ist cu un PNL-ist. Primul, Dan Manu, al doilea, Iani Popa, al treilea, Şerban Valeca, al patrulea, Simona Bucura Oprescu (aici PSD a fost urmat de PSD), până când primarul l-a identificat pe fostul PDL-ist Dănuţ Bica, al cincilea vorbitor. Al şaselea, Simona Brătulescu, de la ALDE, al şaptelea, Ion Mânzână, şi al optulea, Nicolae Tarbă.     

Politicienii n-au ratat, atunci când au prins microfonul, să-şi şuiere înţepături printre dinţi sau cu toată gura. În special, femeile politician au fost cele care au atacat. Prima a fost Simona Bucura, care a taxat remarca primarului liberal, potrivit căruia „doamna deputat vine un pic mai des la Schitu Goleşti”. Aceasta i-a corectat zgârcenia exprimării, susţinând că a fost prezentă la Schitu ceva mai mult decât „un pic mai des”. Ultima oară, acum două săptămâni. A doua „săgeată” a fost îndreptată către slujitorul ei, Iani Popa, care îi dă înainte cu sprijinul pentru primari, dar numai din gură. Bucura a enumerat câteva dintre acţiunile sale în calitate de parlamentar prezent la Schitu şi când nu sunt Zile ale Comunei.   

Pe Bica, copreşedintele PNL Argeş, care a produs zâmbete mulţimii, cu un „bună dimineaţa” din toţi rărunchii la ora 13.30 (omul o fi avut vreo petrecere până spre dimineaţa), l-a înşfăcat, verbal, vicepreşedinta CJ, care n-a putut să ierte faptul că liberalul funcţiona duminică după alt fus orar. Din nou s-a promis sprijin, de data aceasta, nu numai de la CJ, ci şi de la ALDE, contrazicând crezul politicienei împărtăşit muscelenilor de la Schitu: „Noi nu facem politică la Consiliul Judeţean Argeş!” După care a slobozit o urare, care mai explicită (politic) de atât nici că se putea: „Salut echipa ALDE!”

Al doilea şoc al zilei! Nu a vorbit deputatul Gheorghe Marin. 

Mai spunem că soţia ex-primarului Tudor Pendiuc a fost mai pupată şi mai îmbrăţişată decât toate doamnele din politica argeşeană la un loc, politicienii de la toate partidele trecând pe la ea s-o salute, eventual, să-i felicite soţul pentru revenire.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!