19.9 C
Campulung Muscel
13/04/2024

“Talpa” tradiţională musceleană

Nu s-au risipit bine fumurile emanate, pentru a doua oară pe 2016, sub ferestrele celor din “blocul rechinilor” de grătarele aflate în acţiune timp de trei zile, că nemulţumirile beneficiarilor faţă de bucatele tradiţionale continuă să curgă. Preţurile, deşi câmpulungenii au fost asiguraţi de primar că vor fi rezonabile de data aceasta, tot mari au fost, ca la orice manifestare stradală, care urmăreşte un profit mare, scos într-un timp scurt. Dar mirosea atât de bine, spun amatorii de cărneturi perpelite pe grătar ori preparate în cazane, în baie de grăsime, încât n-au fost puţini cei care au scos din buzunar suma cu care făceau aprovizionarea la supermarchet, dacă veneau cu toată familia 

în Piaţa Primăriei şi gustau mai multe sortimente. Micii au pierdut teren în faţa pastramei, cea mai căutată la festivalul de toamnă, al cărei parfum a gâdilat nările umane şi canine, încât posesorii lor la aceste standuri s-au înfipt mai vârtos. În prima zi, pastrama a fost suculentă, spun cei care au gustat-o. Fragedă, ca să poată fi dumicată şi de purtătorii de proteză, care nu şi-au putut stăpâni pofta. A doua şi a treia zi, s-au dus frăgezimea şi savoarea delicatesei, care a ţinut capul meniului la evenimentul în aer liber. Cei încurajaţi de cunoştinţe să nu rateze bunătatea şi-au umplut farfuriile pe săturate. Când să muşte, şoc şi groază! Dăduseră banii pe o talpă ordinară, care a sfârşit sub mese la maidanezi.                                      

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!