19.9 C
Campulung Muscel
13/04/2024

La cererea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, Începe urmărirea penală a lui Sorin Buta

Pe 26 august 2016, pe rolul Judecătoriei Câmpulung a fost înregistrat un dosar, la solicitarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, cercetat fiind Sorin Gheorghe Buta, Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii fiind partea vătămată. Obiectul cererii Parchetului a fost redeschiderea urmăririi penale a fostului deputat. Pe 29 august, Completul 7 Penal a amânat cauza pentru 12 septembrie, pentru citarea persoanelor implicate, zi în care persoana cercetată, Sorin Gheorghe Buta a cerut instanţei o păsuire, fiind în imposibilitatea prezentării la termenul de judecată, mesaj transmis prin avocatul său. Rugămintea i-a fost admisă, următoarea întâlnire fiind programată pentru luni, 3 octombrie. 

De această dată, instanţa a confirmat redeschiderea urmăririi penale, dispusă prin Ordonanţa 136/II/2/2016 din 25 august 2016, emisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, considerându-o legală şi temeinică. Hotărârea pronunţată la începutul săptămânii este definitivă.

Sorin Buta a ajuns să fie verificat din oficiu de CNSAS, după ce, în 2008, a fost ales deputat, existând o sentinţă judecătorească, definitivă, care atestă faptul că a fost colaborator al Securităţii. Din motive încă necunoscute, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii i-a făcut o plângere penală fostului primar Sorin Buta, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, înregistrată cu numărul 540/P/2015, din 29 mai 2015, care a fost clasată. O plângere asemănătoare a avut şi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, care a primit numărul 121/II/2015, care, la fel a fost clasată cu neînceperea urmăririi penale. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!