-0.4 C
Campulung Muscel
10/12/2023

Tecău, adus cu mandat la DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, a ajuns ieri, 30 aprilie, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi audiat într-un dosar în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie. Se pare că acesta a fost audiat în calitate de martor într-un dosar în care sunt suspiciuni de fraudă pe fonduri europene. La intrarea în sediul DNA Bucureşti, preşedintele Consiliului Judeţean nu a făcut nicio declaraţie jurnaliştilor. 
Potrivit Mediafax, Tecău s-a prezentat, ieri, la sediul DNA, pentru a duce documente privind activitatea instituţiei, procurorii solicitând, zilele trecute, acte privind activitatea Consiliului Judeţean din mandatul fostului preşedinte Constantin Nicolescu. Reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Argeş au declarat că, zilele trecute, procurorii DNA au transmis o solicitare oficială către CJ, în care cereau să se pună la dispoziţia procurorilor documente care privesc activitatea instituţiei. În acest context, Florin Tecău s-a prezentat la DNA pentru a duce procurorilor actele solicitate. Potrivit Biroului de Presă al Consiliului Judeţean, Florin Tecău a venit în calitate de şef al instituţiei, la DNA Bucureşti, pentru a preda răspunsul la solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, legat de un proiect derulat prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, în perioada 2009.
După trei ore de audieri, la ieşirea de la DNA, acesta a declarat că a fost citat să se prezinte în calitate de martor, într-un dosar în care anchetatorii cercetează modul de încheiere a unui contract derulat cu fonduri europene. Preşedintele CJ Argeş a arătat că anchetatorii i-au solicitat să răspundă în scris în legătură cu mai multe documente, care ar sta la baza încheierii acestui contract, respectiv să spună dacă aceste documente, care ar aparţine CJ, au fost eliberate de instituţie. Tecău a precizat că a fost chemat ca martor, deoarece este singurul, la acest moment, în Consiliul Judeţean Argeş care era şi în 2009, la momentul încheierii acelui contract. Întrebat despre obiectul contractului, Tecău nu a dorit să ofere lămuriri.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!