25.2 C
Campulung Muscel
16/04/2024

Bebeluş născut prematur, trimis la un spital din Capitală cu elicopterul SMURD

Conducerea Spitalului Municipal Câmpulung a solicitat, miercuri dimineaţă, un elicopter pentru a transporta un bebeluş, născut prematur, la un spital din Capitală. În ajutorul nou-născutului a venit un elicopter SMURD, micuţul ajungând, în final, la Spitalul Universitar Bucureşti. Întreaga operaţiune a decurs fără probleme, copilul beneficiind, în prezent, de îngrijiri medicale specifice, prognosticul medicilor fiind unul favorabil.

Născut cu o greutate de 1.200 de grame, la 27 de săptămâni

Medicii câmpulungeni au decis ca nou născutul să fie transferat la o altă unitate medicală din Bucureşti, în condiţiile în care Secţia de Neonatologie din Câmpulung nu corespunde, din punct de vedere al clasificării, cu standardele medicale impuse pentru spitalizare în astfel de cazuri. Potrivit cadrelor medicale de pe ambulanţa care l-a transportat la elicopter, copilul a venit pe lume înainte de termen, la 27 de săptămâni, greutatea la naştere fiind de 1.200 de grame. 

În jurul orei 10.15, pe terenul doi din cadrul Complexului Sportiv al CS Muscel, a aterizat un elicopter SMURD, cu patru cadre medicale la bord, care s-au ocupat de întreaga operaţiune. Bebeluşul a fost transportat într-un incubator special, de ultimă generaţie, destinat transportului aerian. Transferul a impus o atenţie deosebită din partea cadrelor medicale implicate în operaţiune, însă, în final, totul s-a terminat cu bine, micuţul ajungând la Bucureşti după 45 de minute de zbor. Starea lui de sănătate este stabilă, fiind monitorizat în permanenţă de cadrele medicale, care mizează pe o evoluţie favorabilă. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!