19.9 C
Campulung Muscel
13/04/2024

Primarii de la Davideşti, Vultureşti şi Hârtieşti se întâlnesc cu prefectul la Mioveni

Până în acest moment, în decursul a două săptămâni, întâlnirile în localităţile deţinătoare de comunităţi etnice, convocate de prefectul judeţului Argeş, cu participarea a patru primari per şedinţă, a ajuns la cel de-al patrulea episod. Primul s-a consumat la Valea Mare Pravăţ, cu participarea edililor de la Stoeneşti, Cetăţeni, Dragoslavele şi, bineînţeles, a gazdei. Al doilea, la Câmpulung, unde s-au reunit primarii de la Lereşti, Bughea de Sus, Bughea de Jos şi cel al municipiului, iar al treilea, la Ştefăneşti, în afara zonei Muscel. Marţi, prefectul Cristian Soare a revenit în partea de Nord a judeţului, la Stâlpeni, mai precis, unde au fost prezenţi la discuţii liderii comunităţilor de romi şi primarii de la Schitu Goleşti, Mihăeşti, Ţiţeşti şi, fireşte, gazda întâlnirii. Pe agenda prefectului, următoarea deplasare va fi pe 19 august, la Mioveni, unde au fost invitaţi trei primari musceleni, cei de la Davideşti, Vultureşti şi Hârtieşti, Ion Sandu, Irina Poşircă şi Petre Andrei. 

„Din discuţiile purtate cu liderii comunităţilor de romi şi cu primari a rezultat nevoia ca instituţiile statului să joace un rol mai activ în integrarea acestora, prin chiar prezenţa lor în fiecare comunitate în parte. În acest context, am emis un ordin, prin care vom organiza acţiuni de informare reciprocă de tip „Caravana integrării comunităţilor defavorizate”, la care vor participa reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, Evidenţa Persoanelor şi, evident, ai Primăriilor.”, a precizat prefectul. Acţiunile sunt coordonate de Prefectură, urmând ca fiecare instituţie, în funcţie de specificul activităţii, să prezinte o evaluare a problemelor rezultate şi modalităţile concrete de soluţionare.

De altfel, la una dintre aceste întâlniri, Ionel Voica, secretarul Judeţului Argeş, reprezentant al preşedintelui Consiliului Judeţean, preciza care este ideea centrală a unor asemenea discuţii. „Să înţelegem problemele comunităţii. Dar comunitatea nu trebuie privită doar ca autoritate: primar, AJOFM, AJPIS, trebuie privită ca un întreg, ca participanţi activi la problemele comunităţii. Aceste întâlniri eu cred că au un rol benefic. În primul rând, să cunoaştem problemele, să vedem modalităţile în care le putem rezolva şi nu neapărat să aruncăm vina unul de la altul. Cred că comunitatea trebuie să-şi rezolve, să-şi identifice, în primul rând, problemele din interior, ca să le putem discuta şi să vă acordăm sprijinul nostru. Din punct de vedere al Consiliului Judeţean, alături de Instituţia Prefectului, o să continuăm toate aceste întâlniri şi, pe măsură ce le identificăm, să vedem cum putem ajuta comunitatea în ansamblu. Dar ţin să subliniez această idee: comunitatea nu înseamnă doar autoritatea locală. Înseamnă toţi.”, a conchis Ionel Voica.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!