5.5 C
Campulung Muscel
22/04/2024

Pojorâta, datoare vândută Edilului Unii dintre abonaţii cătunului de rudari au restanţe şi de 2.000 de lei

Primarul de la Lereşti, Marian Toader, i-a propus prefectului Cristian Soare ca turul localităţilor din judeţ şi dezbaterile pe tema „perilor albi” scoşi autorităţilor locale de cătunele de rudari să se poarte pe baza unei fişe a localităţii, care să cuprindă problemele existente într-o comună şi numele responsabililor de soluţionarea lor: Prefectură, Consiliul Judeţean, Primărie, Poliţie, şcoală ş.a.m.d. „Fiecare comună are particularităţile ei. Nu putem fi acuzaţi de nepăsare sau rea voinţă.”, a afirmat fostul viceprimar de la Lereşti, devenit primar. 

“Noi am luat pompe noi, ca să le asigurăm condiţii”

De pildă, funcţionarii Primăriei nu au habar cum poate fi descâlcită chestiunea datoriilor uriaşe acumulate de suflarea cătunului Pojorâta la societatea Edilul CGA SA. Operatorul a ajuns cu o grămadă dintre abonaţi la judecată, dar, în afară de hotărâri judecătoreşti favorabile, de obligare la plată a pârâţilor, urmate de încuviinţarea instanţei de executare silită a perdanţilor, n-a obţinut nimic. Debitele există pe mai departe în evidenţele societăţii şi nici că se întrevăd şanse de recuperare a sumelor din urmă. Situaţia, l-a informat primarul Marian Toader pe prefect, trenează din 2006-2007. Iniţial, s-au făcut contracte la pauşal, după care, prin 2008-2009, s-au montat apometre. „Sunt familii care figurează şi cu cinci-şase contracte la Edilul, într-o curte. Cu majorări, cu tot, au ajuns la restanţe şi de 2.000 de lei. Am încercat să-i motivez să plătească, să fie cât mai puţini cu datorii, ca să nu oprească apa în tot satul Pojorâta. Noi am luat pompe noi, ca să le asigurăm condiţii. Avem un proiect ca să schimbăm conducta pe partea dreaptă, în sensul de urcare, fiind veche, de metal. Vedem dacă obţinem aprobarea Consiliului Judeţean, având drumul reabilitat. Probabil, la anul.”, a adăugat şeful Executivului de la Lereşti. 

Primarul vrea să cumpere pământ şi le facă locuinţe noi rudarilor care nu mai încap în cătun 

În ceea ce priveşte amplasarea lor în teren, partea bună este că, la Lereşti, romii sunt mai compacţi în zonă. Partea rea este că dau pe dinafara cătunului, fiind nevoie de locuinţe noi. „Am indentificat câteva terenuri, pe care Consiliul Local – nu ştiu cum să procedăm – să le cumpere, cu sprijinul Consiliului Judeţean, şi să facem un P.U.Z. (n.r. Plan Urbanistic Zonal). P.U.G.-ul (n.r. Planul Urbanistic General) îl avem în reorganizare.”, sunt proiectele lui Marian Toader, care vorbeşte despre sistematizarea loturilor atribuite familiilor, crearea unei străzi în noul „cartier”, introducerea reţelei de apă, a reţelei de electricitate şi ridicarea unor locuinţe standard, pe care beneficiarii să le primească în concesiune şi asupra cărora să devină, ulterior, proprietari.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!