19.9 C
Campulung Muscel
13/04/2024

Este aşteptat raportul primarului despre încasările şi cheltuielile de Zilele Câmpulungului

Una dintre cele patru probleme aduse în atenţia primarului de liberalul Lucian Ionescu – garajele, perspectiva încetării contractului cu executantul Planului Urbanistic General al Câmpulungului, solicitarea de defrişare a vegetaţiei sălbatice în zona blocurilor 4 şi 5 de la Rotunda, sarcină de care viceprimarul Mărgărin Blidaru a anunţat că s-a ocupat – a reprezentat-o raportul Zilelor Câmpulungului. Nu-i putem spune „tradiţionalul raport”, pentru că fostul primar renunţase de mult la a mai informa Consiliul Local cu privire la cifrele în care a fost cuantificată sărbătoarea municipiului: sponsorizări, donaţii, închirieri, onorarii şi alte cheltuieli, care, an de an, băteau veniturile evenimentului. Aşadar, diferenţa era întotdeauna pe minus pe hârtie, dar, chipurile, câştigul de imagine al Câmpulungului în faţa turiştilor era incomensurabil. 

Anul trecut, Liviu Ţâroiu a prezentat o enumerare de încasări şi cheltuieli, gest care este aşteptat să se repete şi în 2016. „La şedinţa următoare (n.r. ordinara lunii august), să ne prezentaţi un raport, cum s-au făcut şi în alţi ani, legat de Zilele Câmpulungului, despre cheltuieli, venituri, cu ce s-au achitat formaţiile, ce sume s-au încasat din închirierea terenurilor, cu ce a contribuit societatea respectivă (n.r. asociatul Primăriei, pe mâna căruia a fost dat domeniul public), ca să avem o imagine completă a ceea ce s-a întâmplat.”, a solicitat Lucian Ionescu. Primarul s-a angajat că documentul va fi pus la dispoziţia Consiliului Local. „N-am avut timpul necesar, că îl prezentam acum.”, a scuzat acesta lipsa lui la şedinţa de la finele lunii iulie. 

Tot legat de latura pragmatică a evenimentului „Împreună pentru Câmpulung”, denumirea europeană a sărbătorii târgului, colegul de partid al lui Lucian Ionescu, Ionel State, a ridicat o obiecţie la procesul verbal al şedinţei anterioare, o întrunire de îndată, în cadrul căreia s-au aprobat programul Zilelor Câmpulungului şi asocierea cu firma care s-a angajat să organizeze evenimentul cu banii obţinuţi din fructificarea domeniului public. „Am avut o întrebare adresată domnului primar dacă în parcarea de la stadion este altă firmă (n.r. altă firmă decât Palmyra Events, din Târgovişte, care a „acaparat” Piaţa Primăriei), iar dumnealui a spus că este altcineva. Am mai întrebat dacă nu cumva şi acolo trebuia o hotărâre de Consiliu ca să se închirieze acea suprafaţă. Văd că nu s-a specificat în procesul verbal al şedinţei de îndată din 8 iulie.”, a reclamat Ionel State.  

„După cum ştiţi, tarifele de închiriere sunt aprobate de Consiliul Local. Şi închirierea directă nu se face prin hotărâre a Consiliului Local. Cealaltă (n.r. contractul pentru Piaţa Primăriei) a fost o asociere între noi şi firmă.”, a răspuns primarul Ţâroiu. „Problema era doar să se specifice în procesul verbal că eu am întrebat dacă este nevoie de o hotărâre a Consiliului Local.”, a încheiat liberalul. La conferinţa de presă ţinută între şedinţa la care se referea Ionel State şi debutul Zilelor Municipiului, Ţâroiu a reluat informaţia prezentată Consiliului, cum că închirierea parcării Stadionului Municipal s-a încheiat cu o altă societate, nu tot cu Palmyra Events, societate care ar fi din Bucureşti, fără a-i preciza numele, pe motiv că nu l-a reţinut. Preţul închirierii ar fi fost comparabil cu cel al asocierii parafate pentru Piaţa Primăriei, 900 de milioane de lei vechi. În acele zile de freamăt şi veselie, am remarcat că numele Palmyra figura nu numai pe terasele din Piaţa Primăriei, ci şi pe cele din parcarea stadionului, prin urmare, şi noi aşteptăm cu nerăbdare informarea pe subiectul cerut în plen de opoziţie, ca să ne edificăm cine şi ce a ocupat în săptămâna de sărbătoare. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!