22.4 C
Campulung Muscel
12/04/2024

Călătoria cu trenul de la Câmpulung la Bucureşti a durat duminică şapte ore!

Duminică, trenul care a plecat din Câmpulung, cu trei ore şi jumătate întârziere, a ajuns la destinaţie, în Bucureşti, după şapte ore!

 

Iniţial, mijlocul de transport trebuia să plece la ora 13.00, din Gara Câmpulung, dar a făcut-o după trei ore şi jumătate, timp în care călătorii au auzit doar: „Bag compresorul, bag compresorul…”, iar personalul căra apă cu nişte bidoane de cinci litri. Toată operaţiunea, complexă, de altfel, a fost descrisă pe Facebook, în trei episoade, de o câmpulungeancă ajunsă la destinaţie cu o întâziere de „zile mari”.

După ce le-a fost pusă la încercare răbdarea, cei care vroiau să ajungă în Capitală, cu trenul Regio, chiar au început să facă haz de situaţia în care s-au aflat. La nervi, s-au adaptat şi câteva versuri: „Mai vino iar în gara noastră sumbră, / Să vii să vezi cât mi-e de scârbă! / Mai vino ca să vezi şi trenul vieţii / Şi cum se-agită fals toţi gorobeţii!”

În concluzie, remedierea defecţiunilor a durat peste trei ore, timp în care pasagerii au avut timp să-şi spună şi poveştile vieţii! Într-un sfârşit, a apărut o locomotivă, care a făcut nenumărate manevre, iar călătorii s-au urcat din nou în tren, fiind anunţaţi că nu li se taie bilet. Cei mai mulţi au fost copii, un grup de circa 40, cu vârste între 4 şi 12 ani, care şi-au cumpărat bilete dus-întors acum patru zile! 

Pasagerilor li s-a adus la cunoştinţă că la Goleşti vor fi mutaţi în alt tren

Povestirea continuă, live, cu descrierea călătoriei: „E cald, foarte cald în tren. Dacă ajungem la Goleşti, ne mută în alt tren. Zău că e mişto, pe cuvânt! Nu-i stres! Am plecat, copiii cântă, aplaudă, e chiar mişto atmosfera. Dacă plecam din prima, nu schimbam un cuvânt cu vecinii… acum deja ne leagă multe. Din Goleşti, călătorii sunt preluaţi într-un vagon rezervat! Deja e prea mult… o să ni se asigure şi apă minerală. Distracţie maximă! A oprit un pic în câmp. Era o vacă pe şine. Normal, ea ştia că trenul trebuia să treacă mult mai devreme!”

Ultimul şoc al călătoriei a fost în gara de la Goleşti, când garnitura care urma să-i ducă la Bucureşti era venită de la Slatina. Personalul a oprit în fiecare staţie şi a ajuns la Gara de Nord în jurul orei 20.30. „Să ai tren cu plecare la ora 13.00 şi să ajungi după ora 20.00, călătorind undeva în jur de 176-180 kilometri, asta da călătorie de lux! PS: În tot vagonul miroase groaznic a… pipi…”,  au fost ultimele relatări ale câmpulungencei, însoţite de fotografii, care să dovedească cele spuse.

Nu este prima dată când se întâmplă incidente pe ruta Câmpulung-Goleşti. La sfârşitul lunii mai, trenul a rămas blocat pe şine, în dreptul benzinăriei de la Apa Sărată, călătorii fiind nevoiţi să-şi continue drumul pe jos sau cu alte mijloace de transport. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!