22.4 C
Campulung Muscel
12/04/2024

Pe „Vârful lui Păun”, i s-a aprins fânul din benă

Pompierii câmpulungeni au intervenit, marţi după-amiază, la ora 15.15, pentru a stinge flăcările care au cuprins o camionetă încărcată cu fân, pe drumul spre Târgovişte, între localităţile Valea Mare Pravăţ şi Stoeneşti, aproape de punctul cunoscut ca „Vârful lui Păun”. Din primele cercetări, se pare că incendiul a fost provocat de nişte scântei mecanice. Autoutilitara Dacia Papuc, plină cu fân, se deplasa către Stoeneşti, când şoferul a fost semnalizat de un alt conducător auto că încărcătura din maşină este în flăcări. A fost nevoit să tragă pe dreapta. Bărbatul a sunat imediat la 112 şi, în scurt timp, un echipaj de pompieri de la Detaşamentul din Câmpulung a sosit la faţa locului şi a stins incendiul după aproximativ 30 de minute de luptă cu flăcările. Pompierii militari au fost nevoiţi să arunce tot fânul din maşină, la marginea drumului, împiedicând astfel un dezastru şi mai mare, în condiţiile în care autotutilitara a fost distrusă în proporţie de 40%, vorbind aici de partea din spate. „Am fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu la o autoutilitară Dacia, care transporta fân. Intervenţia nu a fost dificilă, am intervenit în timp oportun, iar maşina a fost avariată în proporţie de 40%, partea din spate a autovehiculului. Urmează să stabilim care au fost cauzele care au generat incendiul, cel mai probabil fiind scântei mecanice.”, ne-a spus plutonier adjutant şef Nicolae Buzea, de la Detaşamentul Câmpulung. 

Din cauza incidentului, circulaţia rutieră în zonă a fost blocată mai bine de o jumătate de oră. Cauza probabilă a incendiului: scântei mecanice rezultate în urma contactului dintre oblonul metalic din spatele benei, lăsat atârnat de conducătorul auto, şi covorul asfaltic.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!