20.2 C
Campulung Muscel
25/06/2024

Bancă furată de ursari, recuperată de jandarmi

O bancă din lemn sustrasă din incinta Colegiului Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung, în data de 5 mai 2023, a fost recuperată de jandarmi cinci zile mai târziu și înapoiată proprietarului de drept. Obiectul furat a fost găsit în zona Tabaci, în fața casei vecinilor instituției de învățământ, nimeni alții decât membrii clanului Boceanu, a căror reputație e binecunoscută în urbea musceleană și nu numai.

Probabil că cei care au pus la cale această tărăşenie şi-au adus aminte de cele petrecute pe 7 aprilie 2020, când o echipă de la ADP, la solicitarea poliţiei, le-a dărâmat banca pe care obişnuiau să-şi odihnească zilnic oasele obosite de-atâta… stat, pentru că „cine dracu’ a mai văzut cuc să clocească şi ţigan să muncească?!”. Bucuria lor nu a durat decât cinci zile, asta pentru că banca furată le-a sărit în ochi jandarmilor câmpulungeni, care au restabilit normalitatea. Adică banca a fost adusă la locul ei, în curtea Colegiului Naţional „Dinicu Golescu”. „Echipajul de jandarmerie care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu în Câmpulung, zona Tabaci, a observat în data de 10 mai 2023, în jurul orei 13.50, mai multe persoane care erau așezate pe o bancă din lemn, ce corespundea sesizării făcute organelor competente, de reprezentanții Colegiului Național ”Dinicu Golescu” privind dispariția unui bănci din curtea unității de învățământ. Având în vedere că obiectul se încadra în descrierea făcută de proprietarii de drept, jandarmii s-au îndreptat spre acesta, moment în care persoanele care erau așezate pe bancă au intrat în curtea imobilului.  Lângă bancă a rămas un băiat de 15 ani, care a explicat că nu cunoaște proveniența acesteia. În acest context, jandarmii au luat legătura cu reprezentanții Colegiului Național ”Dinicu Golescu”, care au identificat banca ca fiind cea sustrasă în data de 05 mai 2023, în jurul orei 21.10. Fapta comisă este prevăzută la art. 229, alin 1, lit. d) din Codul Penal, fapt pentru care au fost întocmite actele de sesizare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Documentele întocmite au fost predate Poliției Municipiului Câmpulung, în vederea continuării cercetărilor.”, informează IJJ Argeş.

  • Jandarmii, apreciaţi de directorul Maria Magdalena Dorcioman

Directorul instituţiei de învăţământ, Maria Magdalena Dorcioman, a postat pe contul său de Facebook un mesaj prin care le mulţumeşte şi îi felicită pe jandarmii musceleni.

„Stimați jandarmi,
În numele întregii comunităţi şcolare, doresc să vă transmit sincerele mele mulţumiri şi aprecieri pentru efortul şi profesionalismul pe care l-aţi demonstrat în recuperarea băncii furate. Acţiunea  rapidă şi hotărâtă a demonstrat, încă o dată, că putem conta pe sprijinul dumneavoastră în orice moment. În plus, vreau să vă mulţumesc şi pentru sprijinul constant pe care îl oferiţi activităţilor noastre şcolare şi educaţionale. Prin prezenţa voastră la evenimentele organizate de şcoală, la activităţile extracurriculare şi la discuţiile de informare şi prevenire a violenţei în mediul şcolar, demonstraţi că sunteţi parte integrantă a comunităţii noastre şi că ne sprijiniţi în eforturile noastre de a crea un mediu de învăţare sigur şi sănătos pentru toţi elevii. Vă rog să transmiteţi tuturor colegilor dumneavoastră de muncă aprecierile mele pentru munca lor remarcabilă şi pentru angajamentul lor faţă de siguranţa şi educaţia noastră. Suntem onoraţi să avem jandarmi atât de dedicaţi şi competenţi în comunitatea noastră. Cu respect si recunostință, Maria-Magdalena Dorcioman, director al Colegiului National „Dinicu Golescu”. A. Barbu

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!