25.2 C
Campulung Muscel
16/04/2024

Aleea Plopilor, fără plopi, asfalt, iluminat şi canalizare

Aleea Plopilor, fără plopi şi, din păcate, fără stâlpi de iluminat public, decât la intrare, a constituit subiectul unei sesizări expediate redacţiei noastre de un locuitor al străzii aflate la mare „depărtare” de Primărie. Este atât de „departe”, încât aici n-a ajuns nici asfaltul decât pe un mic tronson, la „case mari”, deşi case mari sunt şi în porţiunea fără asfalt, şi nici iluminatul public. Cu excepţia a două becuri montate pe stâlpi de lemn (!), la doi paşi de Primărie. La bariera de pe podul de la „Dan Barbilian”, cum este cunoscută zona în limbajul câmpulungean, pe partea stângă cum vii spre centru, se face un braţ, care constituie accesul proprietarilor de case de lângă calea ferată. Majoritatea sunt locuinţe noi, construite spre râu, pe terenurile disponibile din spatele imobilelor situate pe strada Constantin Brâncoveanu. Dar dacă „Brâncoveanu” arată cum arată, ce pretenţii putem avea de la artera paralelă, intrată în al 16-lea an al existenţei sale cu statut de stradă?!

Noi am mers în zona cu pricina şi ne-am convins de cele relatate de expeditorul sesizării, care reclamă starea precară a infrastructurii şi lipsa unei utilităţi importante: iluminatul public, care se limitează la două lămpi, amândouă în vecinătatea barierei. În rest, cât ţine Aleea Plopilor, nici strop de lumină, deşi, de când s-au înmulţit vilele în peisaj, era timp berechet pentru realizarea reţelei. Spre deosebire de iluminat, asfaltul ţine un pic mai mult, însă cei mai mulţi dintre locuitori nu se bucură nici de acest beneficiu, fiind nevoiţi să se mulţumească cu o cărăruie amenajată cu piatră de calcar, turnată în bunul obicei al ADP-iştilor apatici de la vreme, chenzină şi program ca la stat. Nefiind făcută cu simţ de răspundere, artera este o denivelare de la un capăt la altul, plină de gropi, străbătută pe mijloc de o fâşie verde, de iarbă crescută în voie, pe unde pietrişul a fost spălat. 

Însă cel mai bine descriu situaţia localnicii, care simt diferit de persoana care vine şi pleacă inconvenientele unei zone cu probleme, care ar fi trebuit înlăturate de mult, fiind vorba de prima categorie de impozitare, datorită amplasării ei ultracentrale. În continuare, vă prezentăm conţinutul petiţiei adresate redacţiei noastre, cu menţiunea că noi ne-am deplasat în zonă, atât pe Aleea Plopilor, cât şi pe Constantin Brâncoveanu, pe unde se realiza accesul locuitorilor către gospodăriile dinspre râu. În prezent, grădina este închisă, cu tot cu cei doi stâlpi de iluminat poziţionaţi către un imobil părăginit, care stă să cadă.                                          

„Am folosit mai multe mijloace de informare către forurile conducătoare ale municipiului Câmpulung – din partea locuitorilor de pe strada Aleea Plopilor, – dar, până acum, toate s-au izbit de indiferenţa adresanţilor, obţinând doar promisiuni. De această dată, ne adresăm şi ziarului dumneavoastră, în speranţa că, popularizând aspectul, cei vizaţi vor găsi înţelegere şi vor propune factorilor de execuţie declanşarea operaţiunilor de asfaltare, iluminare şi canalizare a străzii amintite. Fiind situată în zona ,,A” a oraşului (cu procent majorat la impozite şi taxe), această stradă este de nivel suburban. De când s-a reglementat accesul pe această stradă, respectiv anul 2000, cu multe solicitări către Primărie, am primit numai promisiuni în legătură cu utilităţile şi timpul de rezolvare a acestora. Menţionăm că, înainte de a se creea drumul de acces pe această stradă, intrarea spre domiciliile noastre se făcea – de peste cincizeci de ani – din strada Constantin Brâncoveanu, prin locul viran şi nerevendicat de nimeni, situat în faţa blocului nr. 1. Actualmente, acest loc este proprietatea familiei Vlădău Gheorghe.

Pe acelaşi traseu – respectiv grădina menţionată – trece şi acum reţeaua de electricitate, care are şi două lămpi ce luminează spaţiul închis, proprietate privată a respectivei familii Vlădău, iar porţiunea de stradă pe care circulăm noi este în beznă totală. Nu ni se pare normal ca grădina să-i fie iluminată în mod gratuit din banii contribuabililor.

În legătură cu calitatea drumului, vă informăm că s-au adus câteva remorci cu piatră spartă de la Mateiaş, care, atunci când plouă, se îngălbeneşte şi murdăreşte tot, dar nu numai atât. 

Fiind nepresată, s-au creat denivelări şi se fac bălţi peste care nu se poate trece pe timp nefavorabil. Deşi circulaţia este interzisă pe calea ferată, noi şi copiii noştri suntem obligaţi să mergem pe aceasta pentru a ajunge la celălalt capăt al străzii, lângă barieră. Promisiunile de rezolvare s-au făcut încă din timpul mandatelor fostului primar Călin Andrei, dar realitatea este cea pe care v-am prezentat-o. V-am informat despre această situatie, în speranţa că, dacă veţi difuza ştirea, cineva din noua conducere a municipiului se va implica mai hotărât pentru finalizarea asfaltării şi electrificării străzii. (A fost un început de asfaltare în urmă cu trei ani, dar s-a oprit după treizeci de metri, nu ni s-a dat nicio explicaţie).

P.S. Reţeaua de electricitate despre care v-am vorbit nu alimentează casele noastre, ci numai una situată în apropierea proprietăţii Vlădău, celelalte case fiind alimentate dintr-o altă reţea, pe alt traseu. Mulţumim pentru înţelegere.”

Acum rămâne de văzut câtă înţelegere va manifesta noua conducere a municipiului, măcar de a se convinge la faţa locului de adevărul celor expuse şi de a trece pe agenda de lucrări şi această străduţă, a cărei lungime nu va ruina bugetul de asfaltări al Primăriei. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!