25.2 C
Campulung Muscel
16/04/2024

„Şezătoare-n fân” şi Festival Medieval, la Rucăr

În organizarea Asociaţiei RegalIA, sâmbătă, 2 iulie, de la ora 16.00, la Rucăr, are loc „Şezătoare-n fân”, eveniment tradiţional, care însumează expoziţie de costume populare şi fotografii vechi din zona Rucăr, convorbiri istorice, degustare de produse româneşti, activităţi de lucru manual, program folcloric cu cântece şi dansuri ca la Muscel şi altele. Port recomandat participanţilor: ie sau, dacă este posibil, costumul popular. „De sute de ani, strămoşii noştri se adună să-şi scrie propriile poveşti… Vino să trăim împreună vremurile de altădată!”, este îndemnul lansat de organizatori muscelenilor şi nu numai de a fi prezenţi la acţiunea care îşi propune să reînvie satul muscelean. 

Programul artistic asigurat de Viciu Nistor Band cuprinde următoarele momente: =Intonarea Imnului Naţional (învăţător Florin Bălan); =Discurs al Asociaţiei susţinut de Simina Dulamă; =Binecuvântarea oferită de preotul Libianu; =Scurt istoric realizat de profesorul Tudor Vlad; =Cântece şi poezii în interpretarea copiilor de la Grădiniţa nr.1 (educatoare Cami Lupuleţ); =Poezii Şezătoare; =Muzică populară cu Grupul Vocal „Florile Rucărului”, Carmen Radu; =Poezii Horă; =Muzică populară cu Robert Simion şi corul CSCD; =Poezii Port Tradiţional; =Demonstraţie de ţesut (Nicoleta Vorovenci); =Muzică populară cu Ionuţ Fintoiu; =Muzică Folk cu Nicuşor Duruian; =Concurs pentru copii „Etno Gift”.  

Pentru reuşita acţiunii, organizatorii au mobilizat pensiunile din zona Muscel, în ideea de a participa cu un platou tradiţional la expoziţia culinară, şi pe flăcăii doritori să îi ajute astăzi, 1 iulie, la realizarea decorului rustic pentru şezătoare.      

„Şezătoare-n fân” face parte din programul Festivalului Medieval de la Rucăr, cu participarea mai multor ordine cavalereşti, care debutează astăzi, de la ora 16.00, cu deschiderea Taberei Medievale şi a bucătăriei medievale, în Parcul Podişor. În aceeaşi locaţie, tot astăzi, va avea loc un spectacol susţinut de artişti locali, după care, de la ora 20.00, Balul Caritabil, la Pensiunea „Liana”. 

Sâmbătă, 2 iulie, programul arată astfel: 

=ora 11.00 – Hotel Acvila, Capitul al Cavalerilor de Malta – înnobilări;                 

=ora 11.00 – Parcul Podişor, jocuri medievale/simulări de lupte; 

=ora 16.00 – Punctul Posada (DN 73, ieşire Rucăr spre Braşov), „Şezătoare-n fân”; 

=ora 19.00 – Monument, Adunarea pentru Parada Cavalerilor; 

=ora 19.30 – Parada Cavalerilor;

=ora 20.30 – Parcul Podişor, Program susţinut de actorul Liviu Pancu; 

=ora 21.30 – File de istorie templieră;

=ora 22.30 – Parcul Podişor, Pregătirea pentru rugăciune;  

=ora 23.00 – Rugăciunea Cavalerilor;

Duminică, 3 iulie, de la ora 10.00, se vor încinge jocuri medievale în Parcul Podişor, festivalul încheindu-se la ora 13.00, când oficialii le vor adresa un cuvânt de salut participanţilor. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!