0.2 C
Campulung Muscel
03/12/2022

Liviu Ţâroiu a debutat ca primar cu o sesizare la Prefectură

I-a făcut-o David, care îl acuză că i-a violat biroul 

La sfârşitul săptămânii trecute, mai precis vineri, 24 iunie, Bogdan David, fost viceprimar cu atribuţii de primar, în prezent, simplu consilier local, şi-a găsit biroul ocupat, când s-a dus la serviciu. Asta deşi mai avea câteva ore până la pierderea funcţiei. În biroul primarului erau antrenaţi într-o discuţie actualul primar Liviu Ţâroiu şi consilierul local Sergiu Cicu, în condiţiile în care niciunul dintre ei nu depusese jurământul şi nu fusese învestit în noua funcţie. Bogdan David, care avea în încăpere ştampila instituţiei şi mai multe documente de care era răspunzător, a întocmit pe numele lui Liviu Ţâroiu o plângere, pe care a comunicat-o Prefecturii Argeş, pe motiv că biroul de primar i-a fost violat.

„I-am făcut plângere la Prefectură. După ce primesc răspunsul de la Prefectură, o trimit şi la Parchet. Vineri dimineaţa, l-am găsit în birou primarului (n.r. pe Liviu Ţâroiu), acolo unde aveam toate ştampilele. Eu nu l-am folosit (n.r. biroul primarului), dar acolo ţineam ştampila şi alte documente. Aşa, ca principiu, m-a deranjat. Şi, repede s-a plâns că i-am făcut plângere! Nu ştiu de ce a venit! Stătea acolo, în birou. În plângere am cerut şi înştiinţarea organelor abilitate, nu puteam să fac la Parchet înaintea Prefecturii. La Prefectură am făcut hârtia vineri, când l-am prins, pe la 8.30, era deja în birou. Când m-am dus de dimineaţă să semnez ce era în mapă, hop, dau de el, unde aveam toate documentele, plus ştampila.”, ne-a spus Bogdan David motivul pentru care a cerut verificarea Prefecturii.

De partea cealaltă, primarul Liviu Ţâroiu şi-a justificat gestul: „Mi-a făcut o sesizare la Prefectură. Vineri, nu era el acolo şi m-am întâlnit cu Sergiu Cicu să discutăm, printre altele, şi ceva despre alegerea viceprimarului. Cum biroul acela era liber, noi am intrat. Am cerut întâi voie secretarei. A zis că i-am violat biroul.”

Plângerea adresată Prefecturii se bazează pe faptul că la articolul 14, alineatul 1) din Legea 393 din 2004, privind Statulul aleşilor locali, „primarul intră în dreptul deplinei exercitări a mandatului după depunerea jurământului”, or, în cazul nostru până la momentul festiv mai erau câteva ore. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!