19.9 C
Campulung Muscel
13/04/2024

Au început înscrierile pentru Şcoala de Vară cu „Bravisimo”

Associazione degli Emiliano-Romagnoli din Câmpulung Muscel va desfăşura, în perioada 4 – 17 iulie 2016, proiectul cultural intitulat „Vara cu Bravissimo”. Acest proiect se adresează copiilor cu vârste între 8 şi 13 ani şi vizează oferirea şansei copiilor din Câmpulung  de a petrece vacanţa de vară într-o maniera creativă şi recreativă. Din 100 de zile-n vacanţa de vară, cel puţin 14 dintre ele pot fi amuzante, interesante, spectaculoase şi minunate, care să le stimuleze imaginaţia şi să le permită accesul la o serie de activităţi (cursuri de ceramică, artă plastică, teatru, desen, muzică, dans, limba italiană, limba franceză, vizite la muzee, excursii, jocuri, bucătărie, sănătate). Proiectul urmăreşte formarea unei atitudini pozitive şi responsabile a tinerilor din şcolile din Câmpulung faţă de sănătatea lor şi a celor din jur, dezvoltarea armonioasă a propriei persoane, prin derularea unor activităţi referitoare la igienă, norme necesare integrării în viaţă şi reguli de securitate personală şi de grup. Încurajarea în rândul copiilor participanţi, al tinerilor voluntari implicaţi în proiect şi în cel al întregii comunităţi locale a unui comportament civic responsabil, de iniţiativă, în spiritul valorilor culturale europene. Numărul de locuri disponibile este de 50 la elevii participanţi, 12 animatori voluntari cooptaţi, 4 voluntari din partea asociaţiei şi 17 voluntari din partea şcolii. Instructorii acestei Şcoli de vară sunt profesionişti în domeniile în care lucrează, au atât experienţă în lucrul cu copiii, cât şi în ceea ce priveşte activităţile în şcoală. Vor lucra cu grupe alcătuite din 10-15 copii, în funcţie de activitate. Gazda acestei Şcoli de Vară este Şcoala Gimnazială „Nanu Muscel”.

Şcoală de Vară se va desfăşura zilnic, în perioada 4 iulie – 17 iulie 2016, timp de opt ore, cu pauză de masă. Selectarea şi înscrierea participanţilor se face de către o echipă formată din coordonatorul proiectului şi profesorii voluntari. Părinţii vor completa formularele necesare înscrierii. Mai multe detalii puteţi obţine la unul din numerele de telefon: 0745.081.814, 0746.879.879, 0745.017.746. După selectare, vom avea un moment formativ, cu definirea grupelor: copiii participanţi vor fi împărţiţi în trei echipe, în funcţie de vârstă, după cum urmează: grupa I – va avea copii cu vârste între 6 şi 8 ani, grupa a II-a – copii cu vârste între  9 şi 10 ani şi grupa a III-a – va avea copii cu vârste între 11 şi 13 ani, fiecare grupă va trece prin toate activităţile şi atelierele şcolii de vară.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!