25.2 C
Campulung Muscel
16/04/2024

Aproximativ 650 de copii, premiaţi de primarul Bogdan David de ziua lor

Bogdan David, actualul lider al Primăriei Câmpulung, a insistat ca manifestările organizate de Ziua Copilului să se ţină chiar de 1 Iunie, nu la sfârşitul săptămânii, aşa cum se obişnuia, pe considerentul că elevii nu au şcoală duminica. Sărbătoarea celor mici, de care se bucură deopotrivă şi cei mari, s-a desfăşurat în ziua în care era firesc să se desfăşoare, miercuri, după ce şcolarii au încheiat orele de curs. Cum distracţia a luat locul temelor, toată lumea a mizat de bunăvoinţa învăţătorilor şi profesorilor, de la care au sperat să fie înţelegători a doua zi cu elevii care au avut parte de câteva ore de relaxare într-un loc care le-a lipsit. Grădina Publică, locul acţiunii şi al veseliei, a fost pregătită să-i primească pe iubitorii de divertisment de orice vârstă, ca să asiste la momentele pregătite de Primărie, în colaborare cu Casa de Cultură „Tudor Muşatescu”. A fost soare, au fost surprize şi voie bună cât cuprinde într-o zi pe care toţi participanţii au apreciat-o drept o reuşită. 

Acţiunile pregătite de Ziua Copilului au început în dimineaţa de 1 iunie, în sala de festivităţi a Primăriei, unde primarul le-a fost gazdă elevilor de la Şcoala Gimnazială „Nanu Muscel”, beneficiari ai unei donaţii de carte. În urmă cu câteva săptămâni, Bogdan David a găsit într-unul dintre birourile Primăriei un stoc de lucrări în Limba Franceză, ajunse la Câmpulung în baza unei legături de înfrăţire, şi s-a gândit să le găsească o întrebuinţare. Fiind absolvent al Şcolii nr.3, l-a tentat gândul unei donaţii în favoarea acestei unităţi de învăţământ, unde rezultatele studiului Limbii Franceze sunt confirmate de numeroasele premii obţinute de-a lungul anilor de generaţii de elevi. Ocazia perfectă s-a ivit: 1 Iunie, când copiii au fost în prim-planul evenimentelor. 

„Cărţile vor reprezenta donaţia Primăriei pentru şcoală. Pentru copii vom avea dulciuri, iar de cărţi vor beneficia de mâine. La Mulţi Ani! şi vă aşteptăm în Grădina Publică, la piesa de teatru şi la toate manifestările care se vor ţine după ce încheiaţi orele la şcoală.”, a fost invitaţia lansată de Bogdan David. Momentul prezentării donaţiei a fost frumos completat de cele oferite la schimb de cei mai talentaţi copii ai şcolii: corul coordonat de profesoarele Adina Lipan şi Cristina Voican şi eleva Daria Caşcaval. În luna aprilie a acestui an, la Concursul Judeţean „Festivalul Primăverii”, ediţia a IX-a, cu participarea a 270 de elevi ai claselor I-IV din judeţ, Daria Caşcaval a fost răsplătită cu menţiune la secţiunea „Solist melodie tematică”, în timp ce Corul „Primăvara” al Şcolii „Nanu Muscel” a obţinut locul II la secţiunea “Grup vocal”.

De la Primărie, distracţia s-a mutat în Grădina Publică, unde cei mici au fost aşteptaţi de Minie şi Mickey Mouse, Albă ca Zăpada, Ştefania din Orăşelul Leneş, într-o atmosferă de basm, cu teatru de păpuşi şi baloane. Copiii au fost antrenaţi în concursuri de desene pe asfalt, dans, minicros şi demonstraţii de pictură pe faţă. În acelaşi timp, la bazinul de înot din Grui s-au ţinut competiţii pentru cei mici, ale căror rezultate le vom prezenta mai jos. În jur de 650 de copii au primit premii şi dulciuri din partea Primăriei, primarul Bogdan David aflându-se pe toată durata zilei în mijlocul sărbătoriţilor. 

Categoria celor născuţi între 2001 şi 2003

Băieţi

Locul I: Adi Minciună

Locul II: Andrei Sasu

Locul III: Tudor Bădescu

Fete

Locul I: Andra Ivan

Locul II: Andreea Amzică

Locul III: Alexandra Neacşu

 

Categoria celor născuţi între 2004 şi 2005

Băieţi

Locul I: Alexandru Irava

Locul II: Denis Ţiplea

Locul III: Tudor Oprina

Fete

Locul I: Ştefania Solomon

Locul II: Denisa Amzică

Locul III: Alina Merlan

Categoria celor născuţi între 2006 şi 2007

Băieţi

Locul I: Ştefan Caplan

Locul II: Rareş Şain

Locul III: Daniel Bara

Fete

Locul I: Denisa Măcărescu

Locul II: Teodora Vasile

Locul III: Maria Moşteanu

Categoria celor născuţi între 2008 şi 2009

Băieţi

Locul I: Robert Vasile

Locul II: Teodor Voica

Locul III: Luca Vălimăreanu

Fete

Locul I: Celestina Călugăru

Locul II: Maria Ilinca

Locul III: Raisa Maria

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!