10.3 C
Campulung Muscel
24/04/2024

Comunitatea din Berevoeşti ajută familia Tudor ca să poată repatria trupul Marianei

Familia Tudor din Berevoeşti trece printr-o tragedie fără margini, după ce fiica lor cea mică, în vârstă de doar 20 de ani, a fost găsită moartă pe un câmp în Italia. Mariana Tudor, fostă elevă a Colegiului Pedagogic „Carol I”, avea acasă tot ce-i trebuia. Cunoscuţii spun că părinţii au încercat să-i ofere acesteia tot ce avea nevoie, fără ca ea să cunoască greutăţile. După ce a terminat liceul, s-a angajat la un bar din localitate şi îşi câştiga singură traiul. Din păcate, anturajul a dus-o pe fată în mâinile morţii. Totul a început la sfârşitul anului trecut, când un tânăr venit din Cluj la un prieten comun a sedus-o, iar de atunci destinul său a fost pecetluit. Din spusele cunoscuţilor, tânărul în vârstă de 34 de ani a avut un plan bine pus la punct: a cucerit-o şi a convins-o să plece de acasă, să îşi lase familia, prietenii şi serviciul pentru a merge cu el în Italia. A luat câteva haine şi, fără să anunţe pe nimeni, a pornit în căutarea fericirii. La foarte puţin timp după ce s-au cunoscut, cei doi tineri s-au căsătorit şi au venit la Berevoeşti, la părinţii fetei, de Crăciun. Atunci a fost ultima dată când a fost văzută în viaţă de familie. După ce a ajuns în Italia, a început să practice prostituţia.

De 1 mai, două prietene au anunţat dispariţia Marianei

Dispariţia Marianei a fost anunţată în Italia, de două fete, încă din data de 1 mai, iar, de atunci, autorităţile au căutat-o continuu, până când trupul ei a fost găsit fără suflet, în stare avansată de putrefacţie, pe un câmp din oraşul italian Salerno. Pentru a putea fi recunoscută, s-a făcut un test ADN, iar soţul şi-a dat seama că este Mariana datorită unui inel. Familia este în stare de şoc şi nimeni nu poate crede că Mariana a fost ucisă cu bestialitate. „Au plecat în Italia în urmă cu trei luni, dar nouă nu ne-au spus nimic. În aceste trei luni, a vorbit mereu cu mine la telefon, îmi spunea că e bine. În sâmbăta Paştelui, m-a sunat soţul ei şi mi-a spus: cumnată, Mariana a dispărut şi nu dăm de ea. A sunat în ţară pe toată lumea, că nu o mai găseşte. După două săptămâni, am aflat că pe sora mea au găsit-o moartă. Cumnatul meu e în spital, cică are 30 de kilograme, nu mai mănâncă… De ce e acolo şi nu mai mănâncă? Fiindcă el a dus-o acolo şi ştia despre ce e vorba, să se acopere. Când a dispătut Mariana, el mi-a zis că era cu două prietene, care au dat declaraţie că a dispărut, iar acum ele sunt de negăsit. Ei au încheiat căsătoria la 10 zile după ce au plecat din Berevoeşti şi s-au dus la Cluj. Deci, au plecat în Cluj, iar după 10 zile au încheiat şi căsătoria ca să poată pleca în Italia. Mariana lucra aici, în Berevoeşti, la un bar şi acolo s-au cunoscut, iar, după o lună, ea a plecat cu el.”, a declarat sora Marianei Tudor Szekereş. 

Fata avea tot ce-i trebuia acasă

Cei care au cunoscut-o pe Mariana nu înţeleg cum aceasta a putut să plece de acasă şi să practice prostituţia, ştiind cât de cuminte era şi ce educaţie bună a primit. „Cuminte, se ţinea de şcoală. În vacanţă lucra la ciuperci, toată vara lua bani. Părinţii i-au oferit toate condiţiile: îmbrăcăminte, bani de carnet, maşină, foarte bine trăia, amândoi părinţii au serviciu bun. Ce i-o fi promis nenorocitul, că dintr-odată a plecat… Ea lucra lângă Primărie la un bar. Ce a încântat-o, nu ştiu! Foarte bine a trăit aici! Era micuţă, respectuoasă, de câte ori trecea pe drum, saluta.”, a spus o vecină a familiei Tudor.

Primăria şi comunitatea din Berevoeşti vor ajuta familia Tudor

Autorităţile din comună încearcă să ajute familia atât cât este posibil. Pentru ca trupul neînsufleţit al fetei să fie adus acasă, va fi nevoie de foarte mulţi bani, fonduri de care familia nu dispune. „Este foarte greu, costă o grămadă de bani, dar foarte multă lume s-a oferit să ne ajute. Aşteptăm să ne dea rezultatul, cât durează până putem să o luăm.”, a spus sora fetei. Primăria şi Consiliul Local vor ajuta familia fetei cu 6.000 de lei. „Avem pe ordinea de zi a şedinţei de vineri, 20 mai, propunerea pentru un ajutor financiar în limita prevederilor legale, de 6.000 de lei. Un om cu suflet mare din comună, unde lucrează tatăl fetei, va ajuta cu 10.000 de lei, iar oamenii cu suflet bun din comună au început să strângă bani.”, a declarat primarul Bogdan Florin Proca. Trupul fetei va putea fi trimis în ţară după ce autorităţile vor finaliza cercetările. Potrivit presei din peninsulă, cazul este identic cu cel al româncei Alina Roxana Ripa, care a fost omorâtă într-un mod asemănător, în urmă cu aproximativ cinci luni. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!