15.3 C
Campulung Muscel
24/04/2024

Izolaţi pe Aleea Artiştilor

Din cauza precipitaţiilor abundente, „Aleea artiştilor”, din Bughea de Jos, s-a rupt si mai multe proprietăţi din Mlăci au rămas izolate

Săptămâna trecută, în urma precipitaţiilor abundente căzute în Muscel, mai multe comunităţi au avut de suferit. La Bughea de Jos, drumul care duce în Mlăci, unde a avut casă regretatul actor Gheorghe Dinică, s-a rupt, iar mai multe gospodării au rămas izolate. Ruptura din drumul de acces a ajuns foarte aproape de gardul uneia dintre proprietăţi, existând riscul ca imobilul să fie afectat. Oamenii sunt îngrijoraţi că pământul o va lua repede la vale, iar proprietăţile vor fi înghiţite. Gabionul făcut de Primărie anul trecut, chiar în luna mai, a cedat şi s-a rostogolit în hăul format. Nu se mai poate trece cu autoturismul, iar cei care îşi au casele după ruptură au rămas complet izolaţi. Pe zi ce trece, favorizat de ploile abundente, care cad în fiecare zi, în cantităţi însemnate, drumul se îngustează tot mai mult, iar autorităţile sunt neputincioase din cauza lipsei fondurilor.

„Luni, la prânz, s-a întâmplat această nenorocire, din cauza ploilor şi din cauza faptului că, în timp, nu s-au luat niciun fel de măsuri ca să consolideze drumul. Noi am investit: Dinică, la început, după el, Striblea, consulul Eugen Şerbănescu, eu, Bob Nicolescu, Şerban Marinescu, Şendroiu, am investit să fie bine. Primăria n-a făcut nimic! Oameni drăguţi, n-am nimic cu ei, au venit, au constatat, au dat din umeri: nu avem bani! Au făcut o mică încropeală, o reparaţie făcută absolut aiurea. Întâmplarea face ca noi, cei de aici, din zonă, să fim în meserie, să ne pricepem cât de cât. Au pus un gabion la mijlocul unei pante de 30 de metri cel puţin. Or se începe de jos în sus, cu nişte specialişti, cu mici fonduri, pentru că este un drum public. Eu nu mai pot să am acces la mine acasă şi nici ceilalţi de dincolo de mine. Dacă mai plouă, se va rupe de nu vom mai putea trece decât prin curte pe la vecinul meu. Dacă eu nu vorbesc cu el, suntem certaţi, nu mă lasă şi cum ajung eu acasă? Dacă, Doamne fereşte, la fosta casă a maestrului Dinică, unde e Striblea acum proprietar, sau la ambasador se întâmplă ceva, nimeni nu are acces, nu are cum.”, a declarat regizorul Bob Nicolescu, deţinătorul unei case în satul Mlăci, zona “Peste Deal”.

Primarul Gheorghe Sanda a sesizat Prefectura, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, care au promis că vor veni în zonă cu echipe de specialişti, care să evalueze şi să dea soluţii pentru rezolvarea problemei, dar se pare că intervenţia va fi una de durată. „Aleea artiştilor”, aşa îi zice acelui drum, s-a rupt din cauza apelor. Momentan, am sesizat Prefectura şi ISU şi avem promisiuni de la domnul prefect Cristian Soare că ne trimite o comisie, cu specialişti, să vedem ce se poate face, plus că avem nevoie de fonduri. Bani nu avem pentru aşa ceva. Obligatoriu, trebuie ca un specialist să ne dea o soluţie viabilă, fiindcă acolo panta este foarte abruptă. Cred că vom continua cu alte gabioane, care vor fi montate cel puţin pe patru rânduri. Am făcut provizoriu două şanturi, unul înainte şi celălalt după bucata de drum căzută, care să preia apa pluvială, plus şanţuri transversale, care să dirijeze apa către vale şi să evite plecarea terenului.”, a spus primarul comunei Bughea de Jos, Gheorghe Sanda. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!