8 C
Campulung Muscel
28/03/2025

„Dorinţa de înlăturare a deşeurilor cuibărite în funcţii publice m-a făcut să mă alătur lui Bogdan David

Dr.Valerian Iosifescu, despre motivele care l-au determinat să accepte poziţia de consilier pe probleme de sănătate a candidatului PNL la funcţia de primar 

Campania electorală debutează cu prezenţa unui alt fel de om decât cei cu care am fost obişnuiţi până acum în preajma politicienilor. De când se organizează alegeri democratice la Câmpulung, am asistat la campanii fade, pentru că liderii politici n-au avut înţelepciunea să se înconjoare de oameni inteligenţi, pregătiţi, cu notorietate profesională şi personală, oameni model în comunitate, care pot aborda cu îndrăzneală subiecte de interes pentru cetăţeni, oameni conectaţi la realitatea câmpulungeană, care, prin mesajul lor, pot ajunge la capacitatea de înţelegere a câmpulungeanului de rând. Politician tânăr, deşi nu este la început de drum, fiind în administraţia publică locală din 2004, având experienţa a trei mandate de consilier local, Bogdan David a înţeles că are nevoie de un sfătuitor, care să-l ajute să ia deciziile corecte, cel puţin, în domeniul din care provine. Dr.Valerian Iosifescu a primit bucuros propunerea liberalului de a-l sprijini să schimbe un sistem învechit, cu mentalităţi şi oameni depăşiţi. Vă invităm să lecturaţi interviul acordat de apreciatul medic despre motivaţia acceptării misiunii de a susţine proiectele în Sănătate ale lui Bogdan David, ca viitor lider al administraţiei publice locale, dar şi despre decepţiile amplificate de la un mandat la altul, care au adus Câmpulungul la un nivel fără precedent în materie de sărăcie, mediocritate şi nepăsare. 

„Am speranţa că vom scăpa de această solidaritate a proştilor, care, cu mintea lor odihnită, în fiecare zi, pun în prim plan interesele personale”

În cadrul primei conferinţe de presă organizată de Bogdan David, în calitate de viceprimar cu atribuţii de primar, acesta l-a prezentat pe consilierul său pe probleme de sănătate, medicul Valerian Iosifescu, a cărui experienţă profesională va reprezenta un ajutor important acordat atât în perioada campaniei electorale, cât şi după alegeri, în varianta optimistă a câştigării conducerii Primăriei. Reputatul specialist a fost convins să accepte misiunea de a-i fi îndrumător lui Bogdan David într-unul dintre cele mai sensibile domenii de activitate din municipiu, după cum a mărturisit public, de calităţile acestuia, pe care nu le-a identificat la contracandidaţii săi. La întâlnirea cu jurnaliştii, dr.Valerian Iosifescu a anunţat că va detalia atributele care îl recomandată pe Bogdan David pentru funcţia de primar al Câmpulungului.  

=Domnule doctor, de ce aţi acceptat asocierea persoanei dumneavoastră, un specialist în domeniul medical, apreciat de musceleni, cu un politician care candidează la funcţia de primar al Câmpulungului?        

-Calităţile lui Bogdan David m-au determinat să accept poziţia de consilier pe probleme de sănătate. Candidatul Bogdan David este un tânăr dinamic, fără teamă de a spune lucrurilor pe nume, rămas necontaminat în administraţiile anterioare. Este lipsit de aroganţă, pregătit să înfrunte nenorocirile care îl aşteaptă, tenace şi perseverent. În plus, are un discurs bun şi este un om de caracter.

=Aţi avut, cu siguranţă, şi alte motive personale pentru care v-aţi alăturat echipei lui Bogdan David.  

-Da. Unul foarte important este exasperarea la care am ajuns asistând la deciziile greşite ale celor care ne-au condus şi ne conduc în continuare. Ne-am săturat de reciclarea PSD-istă: reciclare la Primărie, reciclare la Spital şi în alte instituţii. Am ajuns la exasperare din cauza indivizilor cu discursuri tâmpe, trândavi, farisei, oameni lipsiţi de caracter, de demnitate, de elementarul bun simţ, oameni care nu ştiu ce este onoarea. Dorinţa de înlăturare a “gunoaielor”, a “deşeurilor” cuibărite de ani în funcţii publice, administrative, în general, în funcţii călduţe, indiferent de apartenenţa lor politică, m-a făcut să mă implic alături de Bogdan David. Nu intenţionăm o schimbare a tuturor ocupanţilor funcţiilor publice, întrucât dezideratul nostru îl reprezintă păstrarea oamenilor de valoare, capabili, indiferent de culoarea politică, în poziţiile de conducere pe care le deţin.

De asemenea, am fost motivat de speranţa că se mai poate schimba ceva în acest oraş sărac, cu oameni foarte săraci, dependenţi de ajutoare. Speranţa că vom scăpa de cei care, toată viaţa lor, au dat ordine şi care cred că li se cuvine să fie idolatrizaţi. Speranţa că vom scăpa de această solidaritate a proştilor, care, cu mintea lor odihnită, în fiecare zi, pun în prim plan interesele personale. Speranţa că vom scăpa de cei care au tolerat şi tolerează în continuare perpetuarea unor practici ce nu-şi au locul într-o administraţie. Speranţa că vom scăpa de cei constituiţi în grupuri de interese, care cultivă şi întreţin dezbinarea. 

„Cât mai vreţi să-i tolerăm pe cei care au distrus oraşul? Cât timp le mai suportăm minciunile?”

=În primul discurs public, în calitatea pe care aţi acceptat-o, aţi atins, poate, lucrul care îi doare cel mai tare pe câmpulungeni: imaginea deplorabilă a localităţii, aproape imposibil de îndreptat în viitorul apropiat.        

-Într-adevăr, starea deplorabilă a oraşului ar trebui să constituie un motiv suficient de puternic în momentul în care vom alege următorul primar. Trăim într-un oraş peticit, fără trotuare, fără spaţii verzi, fără parcuri. Câmpulungenilor le place cum arată Grădina Publică, Parcul Kretzulescu, Parcul Ştefănescu, părculeţul din faţa pieţei, Piaţa Primăriei, care este, practic, curtea Primăriei? Ce-a făcut primarul care a fost? A stat în funcţie un an şi jumătate şi n-a văzut cum arată curtea casei sale?! Nu este posibil ca în parcuri să faci geometria betoanelor, când peste tot se pune accent pe spaţiul verde. Un parc trebuie să fie plin de flori şi arbori, de bănci frumoase, să fie un spaţiu pentru odihnă, nu loc de întrecere pentru tinerii cu role şi biciclete.    

Din păcate, trăim într-un oraş fără identitate urbanistică. Se construieşte haotic, în locuri pentru care s-au dat aprobări mai mult decât dubioase. Se construieşte urât, fără norme impuse de un arhitect competent. Avem un oraş fără un centru autentic, fără o parcare modernă, fără o sală de spectacole, fără o sală de cinema. Tot oraşul este o parcare, n-ai pe unde să te mişti. 

=Incendiul de la ARO a arătat „disponibilitatea” câmpulungenilor de a protesta împotriva celor care îşi bat joc de sănătatea şi viaţa lor. Credeţi că au mai multă dorinţă de a impune la conducere un om care să înceteze bătaia de joc comisă asupra banilor comunităţii?    

-Lipsa de reactivitate şi discernământ a câmpulungenilor a constituit alt imbold de a mă implica în susţinerea lui Bogdan David. Concetăţenii noştri parcă sunt într-o stare de uitare, de nepăsare permanentă. Trec peste mizeria din oraş… nu interesează pe nimeni! Cât mai vreţi să-i tolerăm pe cei care au distrus oraşul? Cât timp le mai suportăm minciunile? Haideţi să vedem de ce sunt în stare şi alţii! Fiindcă aţi adus vorba de incendiul de la ARO, ce nocivitate a fost în timpul acelui incident! Ce facem când ştim că se ard deşeuri? Ne batem joc de sănătatea noastră? Ce facem când, zilnic, trecem printr-un oraş mizerabil? Ce-am făcut în iernile în care oraşul a fost complet abandonat de edili? Nicio reacţie! Cât mai suportăm grandomania, neam-prostia, sfidarea? Ce facem cu bâlciul anual de Zilele Municipiului, cu mii de decibeli, cu miros de urină şi mici? Câmpulungenii au nevoie de un om care să-i trezească, pentru a respinge răul comis împotriva lor. 

„Vinovată de situaţia Spitalului este această conducere, cea mai slabă din istoria Spitalului”

=Întrucât proveniţi dintr-unul dintre cele mai sensibile domenii de activitate din municipiu, cum caracterizaţi sistemul medical a cărui reformare din temelii este urmărită de administraţia publică locală condusă de Bogdan David?  

-Sistemul sanitar este într-o stare jalnică. Este lipsit de dotări corespunzătoare, dotări de actualitate. Am rămas în stadiul anilor ’80-’90. Un sistem fără instrumentar modern. Se foloseşte încă instrumentar achiziţionat din stocul armatei, total depăşit. Fără un tomograf. De ce am pierdut tomograful din Spital? Nivelul unui Spital creşte prin dotările pe care le întreprinzi. Fără o trusă completă pentru chirurgia minim invazivă, chirurgia laparoscopică. Fără electrocautere noi. Cele existente sunt vechi, sparte. Fără surse de lumină adecvate activităţii chirurgicale. S-au făcut sălile noi la Ginecologie, dar eu vorbesc de Urgenţe, de Ambulatoriu, unde sunt luminatoare vechi. Fără circuite care să respecte în totalitate normele de igienă şi de sterilitate. Saloane şi grupuri sanitare insalubre. Vinovată de situaţia Spitalului este această conducere, cea mai slabă din istoria Spitalului. Nu a semănat decât dezbinare. Vinovatul principal este doctorul Stănescu, el a înlăturat tot ce îl stânjenea cât de puţin în magistralul act de conducere, păstrând numai aghiotanţi servili, angajaţi fără coloană vertebrală, oameni-preş. Urmărind scopuri personale, a creat mici grupuri de interese, care îi fac jocul. Şi-a dorit un director medical care nu s-a remarcat niciodată. N-a făcut performanţă nici în Chirurgie şi, mai nou, nici în administraţie, sarcinile administrative fiind duse la îndeplinire de o altă persoană. Ar trebui să renunţe la ce nu se pricepe deloc şi să încerce drumul către o maturitate profesională. 

=Un îndemn pentru câmpulungenii nehotărâţi în privinţa celui mai potrivit dintre cei zece candidaţi să-i conducă în următorii patru ani.    

-Haideţi să avem încredere încă o dată în cineva! Acest cineva să fie Bogdan David. Dacă nu se va întâmpla aşa cum eu sper, voi fi primul care îl va părăsi şi voi aduce acest lucru la cunoştinţa câmpulungenilor. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!