10.1 C
Campulung Muscel
19/05/2024

Debutanţii electorali

Iepuraşul electoral, nevoit, din motiv de corăbii înecate definitiv la Curtea de Apel, pentru Ţâroiu şi ai lui, să înscrie la CV-ul lui David, a adus prima realizare a mandatului său de primar. Cele 31 de posturi la Spitalul Municipal, pentru care conducerea instituţiei angajatoare a cerut votul Consiliului, ca să le scoată la concurs, tocmai cu o săptămână înainte de startul oficial al campaniei, erau menite să învioreze lista de binefaceri pentru comunitate a candidatului PSD. Liberalii au sesizat din capul locului caracterul electoral al revendicărilor fiefului de partid de la Spital, care a adunat un purcoi de locuri de muncă, pentru a le vântura pe sub nasul câmpulungenilor care jinduiesc după o angajare la stat. Dar le-au votat, realizând că, amânând pretenţiile premeditate ale directorimii, dădeau cu piciorul unei grămezi de voturi. Şi celor ale angajaţilor Spitalului care nu mai suportă să suplinească lipsa unor colegi, şi celor ale pretendenţilor care-şi fac iluzii că vor ajunge să lucreze la unitatea medicală. 

Iată cum a ajuns să puncteze PSD la imaginea liberalului Bogdan David, după vorba veche, „nu este pentru cine se pregăteşte, ci pentru cine se nimereşte”. Din august-septembrie, anul trecut, şi până în prezent, s-au pensionat peste 20 de persoane din rândul asistentelor medicale şi infirmierelor, posturile nefiind scoase la concurs imediat după vacantarea fiecăruia dintre ele. Managerii au şi o explicaţie – chiar două – pentru faptul că au strâns la ciorap, timp de şase-şapte luni (liberalii sunt convinşi că unele sunt neocupate chiar mai de mult timp), atâtea job-uri, care fac cu ochiul orăşenilor, pentru care niciun sacrificiu nu este prea mare ca să te alături bugetarilor din târg. Prima explicaţie: n-au vrut să-i deranjeze pe consilierii locali, după fiecare pensionare, cu o cerere de aprobare a modificării statului de funcţii. A doua explicaţie şi tare mult ne-ar fi plăcut să surprindem reacţia angajaţilor Spitalului, forţaţi să muncească în locul pensionaţilor, când i-au auzit pe superiori spunând că au considerat că pot face o economie la cheltuiala de personal, folosind personalul existent! A spus-o, culmea, cel care trebuia să apere interesele angajaţilor, liderul de sindicat, care i-a acompaniat pe directori la şedinţa Consiliului Local. 

În toată această perioadă, în care mai bine de 20 de salariaţi au părăsit instituţia, la limită de vârstă, conducerea a practicat sistemul delegărilor, permise printr-un ordin de ministru. Adică, două luni, un angajat poate fi delegat dintr-un compartiment într-o secţie cu personal deficitar, cu acordul lui, iar alte două luni, fără acordul lui. Aşadar, timp de patru luni, 120 de zile, scuteşti un salariu, pe care l-ar fi încasat cel încadrat pe postul vacant. De acum înainte, susţine Gore Stănescu, nu mai ţine treaba cu delegările, pentru că personalul a tot fost delegat din compartimente în secţii şi din secţii în compartimente cu colectiv insuficient. Altfel spus, era musai ca aleşii să voteze ce cerea staff-ul Spitalului. Mai precis, transformarea numărului deosebit de atractiv de slujbe destinate unor persoane experimentate într-unele care să poată fi ocupate de debutanţi. Dintre cele 31 de posturi disponibile despre care vorbeam la început, 28 sunt pentru debutanţi – asistente, infirmiere, registratori – pe perioadă nedeterminată, plus unul de asistent medical, a cărui angajare este condiţionată de durată.

Alt lucru care intrigă: de ce debutanţi, dacă Spitalul nu le-a scos niciodată la concurs ca să se convingă dacă există interes din partea unor persoane cu experienţă profesională? A lămurit pe toată lumea tot Gore Stănescu: se îngrădeşte dreptul la muncă al proaspeţilor absolvenţi de postliceală sanitară dacă nu acceptă şi începători la concurs. De la o poştă se simţea izul electoral al cerinţei liderilor Spitalului prezentaţi într-un număr menit să impresioneze electoratul, dar şi să ridice moralul grupului pricăjit de PSD-işti din Consiliu: director general, director medical, director de îngrijiri, şefa Personalului şi liderul de sindicat. Trei au sigur carnet de membru de partid. Gore Stănescu şi Florin Pană au figurat pe prima listă conturată de PSD pentru Consiliul Local. Depistând la Stănescu o incompatibilitate între candidatura de ales local şi funcţia de manager, pe care o va mai avea până la primăvara viitoare, acesta a fost retras. Cât despre Elisabeta Matei, care a dat sistemul privat (bancar) pentru o funcţie bună la Spital, pe ea se bazase PSD-ul pentru a o desemna ca reprezentantă în Biroul Electoral de la Primărie. Dar n-a fost să fie. 

Eana a protestat faţă de asocierea persoanei sale cu partidul care a speculat foamea de locuri de muncă la stat, argumentându-şi prezenţa prin faptul că oamenii au ajuns la capătul răbdării şi nu mai acceptă să fie detaşaţi. Tocmai acum, în plină campanie pentru alegeri, li s-a terminat răbdarea. Cât de tare s-au săturat să fie folosiţi ca mingile de ping-pong între secţiile Spitalului, fiindcă şefimea a strâns cureaua, nefăcând angajările care îi scuteau de sarcinile suplimentare, vom vedea pe 5 iunie.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!