12.4 C
Campulung Muscel
20/05/2024

Bogdan David îl dă în judecată pe Ţâroiu pentru banii încasaţi ilegal timp de un an şi jumătate

După vorba din bătrâni „culegi ce ai semănat”, procesul deschis de PSD-istul Liviu Ţâroiu Consiliului Local se întoarce împotriva sa. Lucrurile nu trebuie să rămână aşa cum sunt în prezent, adică liberalii să se mulţumească prin a spune „bogdaproste” că au primit funcţia de viceprimar, suplimentată cu atribuţiile de primar, la „spartul târgului”. Tinereţea lui Bogdan David, un ales determinat să facă treabă pentru Câmpulung, era un argument puternic pentru a vedea o schimbare în bine anul trecut. Şi s-ar fi văzut, dacă ar fi fost lăsat de Ţâroiu să gestioneze el bugetul anului 2015. Însă Ţâroiu a făcut dovada că a fost în stare să joace pe degete o comunitate întreagă, semn că n-are respect pentru cetăţeni, pentru plătitorii de taxe şi impozite care, scăpaţi de Călin Andrei, ar fi avut şansa unei dezmorţiri meritate. Dacă Ţâroiu pleca. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, fiindcă e greu să te desparţi de „ciolan”, odată ce-ai apucat să muşti din el, municipiul a mai pierdut un an. Ba i-a mai şi plătit indemnizaţie de viceprimar unuia schimbat din funcţie pe 22 decembrie 2014.

Sumele încasate de Liviu Ţâroiu timp de aproape un an şi jumătate, de la finele lui 2014, până în prezent, trebuie înapoiate de acesta. Judecând după comportamentul halucinant manifestat după ce colegii l-au lăsat fără funcţie, ceva ne spune că n-o va face de bună voie. Şi atunci va fi dat în judecată, pentru ca instanţa să-l oblige să înapoieze ceea ce datorează comunităţii locale.                            

Bogdan David a stabilit deja un contact cu avocaţii care vor pleda în procesul pe care i-l va intenta lui Liviu Ţâroiu, pentru înapoierea banilor încasaţi în toată perioada în care a ocupat funcţia din care a fost schimbat. „M-am întâlnit cu avocaţii şi vor deschide proces, individual, celor trei părţi implicate în blocarea administraţiei publice, în ultimul an şi jumătate: Liviu Ţâroiu, Nicolae Ghinea şi Prefectura Argeş.”, ne-a declarat viceprimarul Bogdan David. Motivul în cazul lui Ţâroiu este limpede: înapoierea banilor încasaţi fără temei. Fostul viceprimar nu mai avea dreptul decât la indemnizaţie de consilier local şi, spre sfârşitul anului, nici pe aceea nu se cuvenea s-o mai primească, deoarece n-a mai participat la şedinţele comisiei de specialitate a Consiliului Local în care a fost desemnat. În speţă, Comisia de Urbanism. Prin urmare, nu trebuia să încaseze niciun ban de la Primăria Câmpulung. „Instituţiei Prefectului o să-i cerem despăgubire toată suma pe care a pierdut-o municipalitatea în această perioadă, inclusiv finanţarea proiectului „Kretzulescu”, întrucât a blocat administraţia publică locală. Prefecturii o să-i cerem banii pentru proiectul „Kretzulescu”.”, afirma viceprimarul cu atribuţii de primar Bogdan David.

Înainte ca majoritatea liberală din Consiliul Local să iniţieze proiectul de hotărâre de schimbare a viceprimarului PSD, prefectul a fost informat despre această intenţie. Şi nu numai el, ci şi alţi lideri de aceeaşi coloratură ca a lui Ţâroiu. Şi toată lumea a zis: schimbaţi-l, nu este nicio problemă, este legal. Odată efectuate demersurile de înlocuire a social-democratului cu un liberal, soldate cu un proces declanşat de cel lăsat cu buza umflată, Prefectura a trecut de partea lui Ţâroiu. Era normal ca, în prima instanţă, să adopte această poziţie, la fel procedând şi în cazurile de la Poienarii de Muscel şi Coşeşti. Am relatat la vremea respectivă că litigiile Prefecturii (nu şi ale viceprimarilor PSD schimbaţi, pentru că ei nu şi-au dat în judecată colegii) s-au încheiat la primul termen fixat la Tribunalul Argeş. În schimb, în cazul Câmpulungului, Instituţia Prefectului a susţinut lupta lui Ţâroiu şi la Curtea de Apel, purtatul Consiliului prin tribunale durând un an. Singurul caz din Argeş, dintr-atâtea care au fost în judeţ, în care Prefectura a mers la braţetă cu reclamantul, până la finalul finalului. Ieri, Bogdan David a ţinut prima conferinţă de presă în calitate de viceprimar cu atribuţii de primar. „În ultimul an şi jumătate, Primăria Câmpulung nu a avut primar şi nu va avea până pe 5 iunie, când vor fi alegerile locale. Am avut un provizorat, pe care îl voi continua eu până la data alegerilor. La Curtea de Apel Piteşti, Consiliului Local i s-a dat dreptate în procesele pe care le-a avut atât cu Prefectura Argeş, cât şi cu domnul Ţâroiu, dovedindu-se că hotărârile pe care le-am luat în decembrie 2014 au fost legale. Iar, în toată această perioadă, s-a făcut doar un joc politic, al celor de la PSD, împreună cu secretarul Primăriei.”, a declarat acesta. 

Ca exemplu, dacă s-ar anula actele semnate de Ţâroiu, cei căsătoriţi în 2015 s-ar trezi că sunt despărţiţi 

Şederea lui Ţâroiu într-o funcţie în care nu mai avea ce să caute are implicaţii mult mai mari decât încasatul şi, acum, returnatul indemnizaţiei de viceprimar. Acesta a folosit autoturismul Primăriei, a consumat benzina plătită din banii noştri, a purtat discuţii la Ministerul Dezvoltării şi ADR Muntenia, în numele Câmpulungului, a luat decizii, a semnat contracte şi o grămadă de documente, de la salariile angajaţilor din sistemul bugetar care depind de  ordonatorul de credite – primarul, achiziţii, până la acte de stare civilă, a căror anulare ar paraliza complet Primăria şi Câmpulungul. Vorba unui comentator al situaţiei fără precedent în municipiul nostru: ce s-ar întâmpla cu atâtea cupluri care s-au căsătorit în 2015, la Primăria Câmpulung, care s-ar trezi cu actele de căsătorie anulate? 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!