22.9 C
Campulung Muscel
16/06/2025

Liceul Teoretic „Dan Barbilian” a sărbătorit a 94-a aniversare

Joi, la Liceul Teoretic „Dan Barbilian” a fost organizată cea de-a 94-a aniversare a zilelor şcolii. Deschiderea festivă a debutat dimineaţă, printre invitaţi numărându-se profesori, directori de unităţi şcolare din Muscel, oameni politici, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi judeţene. Au onorat invitaţia foşti elevi, dar şi foste cadre didactice ale şcolii. 

Cuvântul de deschidere l-a avut directorul Nicolae Zaharia: „Anul acesta se împlinesc 94 de ani de existenţă, de activitate în învăţământul muscelean. Cu toţii aţi văzut că, în ultimii ani, s-au petrecut schimbări în liceul nostru, s-au făcut îmbunătăţiri. Dar, în afară de acestea, cei mai importanţi factori care duc la un învăţământ de performanţă sunt elevii şi profesorii. O şcoală nu poate exista dacă nu sunt elevi care să facă performanţă şi dacă în spatele lor nu sunt profesori care să-i sprijine pentru această performanţă. Rezultatele au fost întotdeauna bune şi foarte bune la nivelul liceului nostru. Anul acesta, rezultatele au fost deosebite la concursurile şi olimpiadele judeţene, peste 24 de premii s-au obţinut la olimpiadele judeţene. În acest moment, sunt trei elevi care participă la Olimpiadele Naţionale de Chimie, Logică şi Istorie.” Cele trei eleve care vor reprezenta liceul la nivel naţional sunt Denisa Drăghici, din clasa a XII-a, îndrumată de profesorul Nicolae Zaharia, care va participa la Olimpiada de Istorie. La „Chimie” merge Anita Mijloianu, din clasa a XI-a, coordonată de profesorul Liliana Moise, iar la „Logică şi argumentare”, Mirabela Buzea, din clasa a IX-a, pregătită de profesorul Florin Deaconu.

În programul manifestărilor s-au aflat prezentarea şcolii, susţinută de profesorul Gabriela Bădescu, o expoziţie de fotografie a elevilor Cosmin Hârtiescu, Dan Niculescu şi Ionatan Gancea, una de pictură, intitulată „Bucuria Sărbătorilor Pascale”, pregătită de profesorul Laura Simionescu, şi hand made, coordonată de Simina Duran, plus prezentarea revistelor şcolii „Joc secund” şi „Harap-Alb”. De la ora 10.00, elevi de la mai multe unităţi de învăţământ au participat la concursul „Ion Barbu-Dan Barbilian”, organizat de profesorii Florentina Dragomir şi Petruţa Miriţă. În acelaşi timp, cadrele didactice au fost invitate să asiste la o sesiune de referate şi comunicări susţinute de copiii călăuziţi de profesorii Graţiela Hârtiescu şi Valentina Popescu. Evenimentul s-a încheiat cu un program artistic desfăşurat în amfiteatrul şcolii. La finalul manifestării a fost anunţat şi câştigătorul ediţiei din acest an al Concursului „Ion Barbu-Dan Barbilian”, fiind vorba de o grupă de elevi, „Fluturii roşii” de la Şcoala Gimnazială „Nanu Muscel”. În afară de cele trei fete care vor participa la Olimpiadele Naţionale, mulţi elevi au avut rezultate bune la olimpiadele judeţene: 

Iuliana Leca (clasa a IX-a), menţiune; Sorina Sasu (clasa a X-a), premiul a III-lea, şi Dragoş Gavrilă (clasa a XI-a), menţiune, toţi trei participând la Istorie, sub îndrumarea profesorului Nicolae Zaharia.

La Biologie, au fost premiaţi: Ana Olivia Niţiş (clasa a IX-a), Lavinia Oprei (clasa a IX-a) şi Andrei Dragomir (clasa a IX-a), coordonaţi de profesorul Silvia Fianu.

Materia Logică a fost reprezentată de Teodora Marinescu (clasa a IX-a), premiul al II-lea; Mădălina Dragomir (clasa a X-a), premiul al III-lea, şi Alexandru Ungureanu (clasa a XI-a), menţiune, pregătiţi de profesorul Florin Deaconu.

Olimpiada „Lectura ca Abilitate de Viaţă” a avut o reprezentare mai numeroasă. O echipă a fost pregătită de profesorul Antonela Dana: Ana Maria Jinga (clasa a XII-a), menţiune; Gabriela Gava (clasa a XII-a), menţiune; Adelin Dascălu (clasa a XI-a), menţiune. Cealaltă grupă a fost călăuzită de profesorul Florentina Dragomir şi a fost formată din: Gabriela Bădescu (clasa a XI-a), menţiune; Mălina Ciopâcă (clasa a XI-a), menţiune; Sorina Savu (clasa a XI-a), menţiune; Rebeca Cernat (clasa a XII-a), premiul al III-lea, şi Ramona Micu (clasa a XII-a), premiul al III-lea.

Sub coordonarea profesorului Ioana Muraru, trei elevi au fost recompensaţi la Educaţie Fizică:  Mălina Ciopâcă (clasa a XI-a) a primit premiul al III-lea la tenis de masă; Ruxandra Georgescu (clasa a XI-a), menţiune tot la tenis de masă, şi Radu Simon (clasa a XII-a), menţiune la şah. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!