11 C
Campulung Muscel
23/05/2024

Lansarea viceprimarului Sergiu Cicu

Dublă dezamăgire la festivitatea de lansare a candidatului ALDE la funcţia de primar. Prima (dar nu cea mai puternică, după cum aveam să constatăm pe durata acţiunii): absenţa lui Călin Popescu Tăriceanu, care ar fi făcut din întâlnirea de sâmbătă evenimentul campaniei electorale pentru localele din 2016, la Câmpulung. Nu erau anunţate, până la alegeri, alte nume de oameni politici cu rezonanţă şi notorietate mai mare ca al lui Tăriceanu, a cărui prezenţă, în toamna lui 2014, a făcut ca publicul să stea în picioare în sala generoasă ca spaţiu a Clubului ARO. Atât de multă lume a venit să-l vadă pe candidatul la prezidenţialele de acum doi ani. Sâmbătă, la ora patru a după amiezii, sala era goală. Câţiva jurnalişti uluiţi de dezorganizarea şocantă manifestată de liderii ALDE Câmpulung, care, chit că era zi de sărbătoare, puteau să-i urnească pe membrii de partid din municipiu şi comune, ca să umple locurile. Or, la ora programată, dacă erau zeci inşi cu toţii, în afara Clubului ARO şi înăuntru. Lui Sergiu Cicu i-au dispărut poantele din repertoriu la aflarea veştii că Tăriceanu a plecat de la Piteşti, unde s-a ţinut ceremonia de lansare a tuturor candidaţilor ALDE din judeţ, direct la Bucureşti. Era chemat în Capitală de treburi mai urgente decât creşterea capitalului electoral al lui Sergiu Cicu, pe care votanţii din municipiu ar fi avut ocazia să-l vadă alături de unul dintre cei mai importanţi oameni politici ai momentului. Cicu a pierdut enorm prin absenţa lui Tăriceanu, care, odată încheiată misiunea de partid la Piteşti, a plecat glonţ la Bucureşti, unde urma să fie dezbătută candidatura lui Daniel Constantin la Primăria Capitalei. Acesta din urmă, mai cunoscut muscelenilor drept „ministrul melcilor”, după ce, acum doi ani, pe când conducea Ministerul Agriculturii, a primit, în timpul unei vizite la Câmpulung, un borcan cu melci roşii de la Cristi Edu, trebuia să-l însoţească pe Tăriceanu. În fine, planurile de a-l ajuta pe Cicu să crească în procente au fost abandonate, lăsându-l pe vicepreşedintele Andrei Gerea să salveze situaţia. 

N-a prea avut în faţa cui s-o salveze, întrucât muscelenii nu s-au îndurat să abandoneze grătarele şi pe sărbătoriţii zilei de Sfântul Gheorghe pentru o şedinţă de partid. N-au făcut-o nici apoliticii invitaţi să asculte piesele tinereţii lor în interpretarea a doi foşti componenţi de bază ai trupei Compact, Leo Iorga şi Adrian Ordean. Noroc cu membrii ALDE de la ţară, care s-au mobilizat incomparabil mai bine decât colegii orăşeni, statici şi dezinteresaţi ca întotdeauna, atitudine încurajată şi de lideri incapabili să-şi mişte  subalternii exemplar. De pildă, preoteasa şi fosta primăriţă de la Dragoslavele, Tatiana Cârstina, a condus o delegaţie compusă din zece persoane şi tocmai pe ea a omis-o Sergiu Cicu în momentul în care a strigat candidaţii din Muscel, pe care i-a poftit să i se alăture pe scenă. Dacă Sergiu Cicu va avea votanţi pe 5 iunie câţi participanţi (exceptând delegaţiile de la comune) a avut la lansare, scorul va fi tragic.

Nici partea artistică n-a rămas nealterată de îndemnuri politice, lansate inclusiv din partea copiilor care au concertat, antrenaţi să se adreseze gazdei cu „domnul primar Sergiu Cicu”. Micii artişti au fost învăţaţi, cel mai probabil, de profesoara lor, Gina Pavel, aflată şi ea pe lista la Consiliul Local, să-şi exprime speranţa că Sergiu Cicu va ajunge primar şi bucuria că sunt alături de viitorul primar. Mai mult, au mulţumit publicului că a venit să susţină ALDE. Că şefimea de la judeţ era deja plictisită din pricina evenimentului de la Piteşti şi nerăbdătoare ca lansarea de la Câmpulung să se încheie cât mai repede au arătat-o tentativele de discursuri ale superiorilor. Copreşedintele Iacşa, venit pentru prietenul „Sorin” Cicu, care era cât pe ce să scutească banii pentru mielul de Paşti, s-a declarat prea răguşit ca să vorbească şi la Câmpulung, după speech-ul de la Piteşti. Cum nu ştia ce să spună despre candidatul de la Câmpulung, a dat una tare de tot: „Este un om pe care dumneavoastră îl cunoaşteţi.” Mai avea să spună: „Eu nu.” 

Cea de-a doua dezamăgire a evenimentului, mai intensă decât scoaterea Câmpulungului din programul lui Tăriceanu, moment căruia îi vom supravieţui, o reprezintă înţelegerea cu PSD-ul. Gheorghe Marin, prezentat de Sergiu Cicu drept „un om deosebit şi partener loial şi corect”, s-a aflat în primul rând şi în rând cu oficialităţile ALDE. Liderul PSD-ist a făcut mai multă treabă decât şefii PLR+PC, îndemnând lumea „să voteze ALDE, liberalismul şi pe adevăraţii liberali, care sunt cei din ALDE, să nu mai facă alte confuzii.” Marin a spus-o pentru cei care au avut urechi de auzit: o guvernare performantă – guvernarea Ponta a fost exemplul său – are nevoie de o aripă liberală. „Din această colaborare vom avea cu toţii de câştigat.”, a anunţat Marin. Probabil că Sergiu Cicu va avea de câştigat funcţia de viceprimar, în scenariul fericit în care va sări (înăuntru) gardul Consiliului Local şi în scenariul nefericit în care Ţâroiu devine primar. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!