11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

„Omul pădurii”, internat la Vedea

Câmpulungenii din Vişoi au scăpat, măcar pentru o vreme, de teroare

Angajatele de la cablaje, dar şi câmpulungenii care locuiesc în zona podului „Gobej”, din cartierul Vişoi III, au scăpat, cel puţin pentru o perioadă, de individul bolnav psihic, care locuia printre gunoaie, sub cerul liber, într-o pădurice din zonă şi care le-a dat multe bătăi de cap în ultimii ani, fiind un adevărat pericol public. Bărbatul, pe numele său Vasile Stoica, zis şi Virgil, a ajuns la Spitalul de Psihiatrie „Sfânta Maria”, din Vedea, în urma demersurilor făcute de Poliţia Locală, ca urmare a numeroaselor sesizări şi plângeri la adresa lui, venite din partea cetăţenilor.

Luat cu salvarea, cu ajutorul Poliţiei Locale

Reamintim că individul le ţinea calea femeilor, în timp ce acestea se întorceau acasă, noaptea, de la serviciu, ieşindu-le în cale şi speriindu-le de moarte, cu vorbe ameninţătoare şi expresii sexuale vulgare. În plus, când îl apuca damblaua, distrugea proprietăţile oamenilor şi fura tot ce-i cădea în mână, ca să facă rost de bani pentru alcool şi substanţe cu efect halucinogen, de obicei, aurolac. Vasile Stoica a ajuns să locuiască sub cerul liber, într-o pădure de la periferia Câmpulungului, după ce, ani la rând, şi-a terorizat părinţii şi vecinii. În urmă cu mai bine de patru ani, bărbatul a fost evacuat, prin hotărâre judecătorească, din apartamentul în care locuia împreună cu mama sa. Femeia nu a mai rezistat sub acelaşi acoperiş cu fiul ei din cauza comportamentului agresiv al acestuia, pe fondul tulburărilor mintale de care suferă, fapt ce i-a adus mai multe internări în spitale de psihiatrie. După fiecare externare, bărbatul întrerupea tratamentul, găsindu-şi alinarea în pungile cu aurolac şi în alcool. În urmă cu o săptămână, Vasile Stoica a fost preluat de o ambulanţă, cu ajutorul Poliţiei Locale, şi transportat la Spitalul de Psihiatrie „Sfânta Maria” din Vedea. „Au fost, în ultima perioadă, numeroase sesizări şi plângeri din partea oamenilor la adresa sa. Crea disconfort, făcea scandal, au fost şi furturi şi agresiuni împotriva unor femei, aşa că am decis, deşi nu este e competenţa noastră, să-l internăm la Spitalul din Vedea. Cu siguranţă, este un caz social, însă cei de la Serviciul de Asistenţă Socială ne-au spus că, legal, nu au cum să se implice, familia fiind cea care ar trebui să se ocupe de această persoană. Dar, cum părinţii l-au dat afară din casă şi nu vor să mai audă de el, am intervenit noi pentru a preveni alte fapte antisociale mai grave. De obicei, devine violent pe fondul consumului de alcool şi atunci când se droghează cu aurolac. Când l-am luat cu salvarea, a fost cooperant, a mers de bună voie. Să vedem cât îl vor ţine internat.”, ne-a declarat Auraş Ghiţă, coordonatorul Poliţiei Locale Câmpulung.

Înainte de internare, a furat o bicicletă de 2.000 de euro şi a profanat o troiţă

Înainte de a ajunge la spitalul din Vedea, Vasile Stoica a lovit în gospodăria şi parohia preotului Constantin Tarbă, de la Biserica din Vişoi, furând o bicicletă şi profanând o troiţă. „De vreo săptămână nu l-am mai văzut. Oricum, făcusem o cerere, pe care urma să o semneze vecinii de pe stradă, adresată Asociaţiei „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul”, dar nu a mai apărut. Acum vreo două luni, mi-a luat bicicleta băiatului din curte. L-am bănuit imediat. Am plecat, noaptea, după el şi a recunoscut imediat, dar a zis că a vândut-o. O dăduse unui pieţar de lângă Kaufland. În ziua următoare, băiatul s-a dus cu Poliţia, iar cel din piaţă a recunoscut că a luat-o, dar o are la Rucăr. I-am dat un milion şi am recuperat bicicleta, care e bună, de două mii de euro. La troiţă a zgâriat sfinţii, iar, mai de curând, la sfinte le-a făcut genele cu creionul. Am remediat, am pus uşă, gărduţ, să nu mai aibă pe unde intra. Acum să vedem cât o rezista internat! Dacă statul nu se implică să facă ceva pentru astfel de oameni, pentru că el nu e vinovat, e bolnav. Părinţii l-au renegat, sunt ca şi decăzuţi din drepturi, dar statul ar trebui să facă ceva în privinţa lui, să fie dus la un ospiciu, la un azil. Alerga fetele, femeile care veneau de la schimbul trei, noaptea. Mai periculos e că umbla cu cuţitul la el. Devine violent când e cu punga şi trage, în rest, poţi să stai de vorbă cu el, e paşnic, dar dacă trage din pungă şi e sub influenţa prenadezului, e violent şi de aceea e periculos, că umblă cu cuţitul. Mizeria a rămas pe deal, e proprietatea lui Bogdan Gâlculescu.”, ne-a mărturisit preotul Constantin Tarbă.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!