11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

Praf saharian sau vechea bănuială a muscelenilor legată de Holcim?

Atmosferă prăfuită peste Muscel, zilele trecute, care i-a făcut pe cetăţeni să se întrebe care este cauza aerului îmbâcsit şi a mizeriei depuse într-un strat consistent pe autoturisme, pe ferestrele locuinţelor, pe terase şi balcoane. Exagerat de mult praf, asta au reclamat oamenii îngrijoraţi de ceaţa care a persistat în zonele înalte, deasupra cartierului Grui, a Mateiaşului şi chiar mai departe, la Dragoslavele. Să fi fost de vină norul saharian, prezent atât în atmosfera României, cât şi în jurnalele de ştiri naţionale, pentru imaginea „prăfuită” a municipiului şi a împrejurimilor?! Este posibil. „Aerul rece care a pătruns din zona atlantică a împins către Peninsula Balcanică masele de aer cald încărcate cu praf saharian din Libia şi Egipt, iar fenomenul s-a văzut după ploaia de miercuri. Temperaturile de acum sunt record, pentru că 26-27 de grade Celsius se înregistrează doar spre final de aprilie, nu la început de aprilie. Oricum, joi (n.r. era vorba despre ziua de ieri) dispare această masă de aer cald.”, preciza pentru ePiteşti Radu Filoteu, directorul Serviciului Meteo Argeş.

Coincidenţă sau nu, atmosfera „lăptoasă” şi încărcată, care le-a dat emoţii muscelenilor cu probleme de respiraţie, s-a nimerit să fie sesizată tocmai în preajma unui audit care era aşteptat la Combinatul de Ciment, unde evident că lucrurile trebuiau să iasă corespunzător. Acest fapt a dat apă la moară muscelenilor, care nu o dată au reclamat o practică – în privinţa căreia ne abţinem de la orice comentariu, nefiind în posesia unei informaţii certe – utilizată pe platformă şi anume eliberarea reziduurilor în atmosferă prin oprirea filtrelor şi, de aici, îmbâcsirea exagerată a aerului.   

Indiferent de provenienţa norului de praf – deşertul Saharei, cariera de la Mateiaş, unde se exploatează intensiv, ori fenomenul despre care vorbeşte lumea în Muscel – a fost o experienţă puţin spus neplăcută, să-ţi simţi viaţa inundată de un val de mizerie înecăcioasă, transformată, după ploaie, într-o mocirlă, care i-a făcut pe patronii de spălătorii auto să-şi frece mâinile de bucurie. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!