11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

Ţâroiu vede roşu în faţa ochilor: el primar, iar Şapte de-ai lui în Consiliul Local!

Conducerea PSD Argeş s-a reunit, la sfârşitul săptămânii trecute, la Câmpulung, pentru o şedinţă de Birou Permanent Judeţean cu liderii organizaţiilor din Muscel. Scopul: punerea la punct a unor detalii organizatorice legate de alegerile din 5 iunie. Social-democraţii argeşeni au motive de relaxare – senzaţie pe care o transmit şi atunci când se referă la municipiul nostru – încurajaţi de procentele în creştere rezultate din sondajul privind încrederea electoratului în această formaţiune politică. În urmă cu o lună, la nivelul judeţului, PSD acumulase 52-53%, iar rezultatele parţiale aferente perioadei în care ne aflăm arată că partidul se apropie de 58%. După cum am precizat, consultarea a urmărit măsurarea loialităţii alegătorilor într-unul dintre cele mai „roşii” judeţe ale ţării şi n-a privit popularitatea de care se bucură candidatul său într-o anumită localitate. Pe cale de consecinţă însă, dacă PSD stătea deasupra celorlalte partide într-un oraş sau comună, este normal ca reprezentatul său să aibă aceeaşi poziţie la localele de la vară. PSD-iştii au manifestat prudenţă în ceea ce priveşte rezultatul furnizat de Câmpulung, senatorul Şerban Valeca eschivându-se elegant de un răspuns cert, pe motiv că nu ştie procentele pe dinafară. Păcat că nu-l ştia tocmai pe cel livrat de localitatea a cărei conducere îi interesează cel mai mult a o prelua, după 11 ani de aşa-zis liberalism, plus unul de comedie ieftină, în care PSD a deţinut doar atribuţiile, nu şi funcţia de primar. Şi atât de tare îi interesează, încât n-a rămas nimic nepus în mişcare – inclusiv Prefectura şi instanţa – pentru a-l ţine „primar” pe Liviu Ţâroiu până la alegeri.

Senatorul Valeca: „Sper că vom câştiga Primăria Câmpulung”

În cadrul şedinţei de vineri, 11 martie 2016, spunea şeful PSD Argeş, s-a realizat o analiză privind toate cele 102 organizaţii – PSD are organizaţii în toate localităţile judeţului – şi candidaţii de primari şi de consilieri, în ordine alfabetică. La fel, a fost analizată şi lista de consilieri judeţeni, tot în ordine alfabetică, pe formulare interne de partid. În Argeş mai sunt şase-şapte organizaţii, la nivelul cărora se poartă încă discuţii în privinţa candidaţilor la primar. În cazul acestor localităţi, unde persoana reprezentantului PSD la localele de la vară nu a fost stabilită, situaţia a fost generată fie de vârsta înaintată a primarului, care nu-şi mai doreşte încă un mandat, fie de existenţa mai multor doritori să-şi încerce norocul la Primărie, dintre care trebuie ales unul ca urmare a unei competiţii interne. 

Începând din această săptămână, oamenii PSD-ului la cele mai importante funcţii din administraţia publică locală vor fi anunţaţi public. La Câmpulung, din păcate, va fi susţinut Liviu Ţâroiu, despre care conducerea judeţeană crede că este o carte câştigătoare. Lucru care sperăm să nu se întâmple, căci tragedia începută şi întreţinută în cele trei mandate ale lui Călin Andrei ar fi desăvârşită de fostul viceprimar. „Sper că vom câştiga Primăria Câmpulung, ca să terminăm cu aceste interimate şi discuţii, care este mai tare, care este mai mare.”, a afirmat senatorul Şerban Valeca. 

Acesta are convingerea că PSD va câştiga şi Consiliul Judeţean. „Am avut o anumită strategie, o analiză foarte laborioasă în interiorul partidului. Nu eram un partid mic, ca să ne aruncăm repede ca să anunţăm candidaţii. Lumea ne ştie foarte bine ca partid. Ne-am propus ca termen 27 martie să definitivăm şi discuţiile în cele şase-şapte localităţi unde nu suntem foarte siguri care va fi candidatul nostru. Opinia publică argeşeană trebuie să fie liniştită, vom avea candidaţi în toate localităţile şi, aşa cum spun şi sondajele, stăm relativ bine în încrederea argeşenilor. N-o să-i dezamăgim nici de data aceasta, indiferent dacă mai sunt mici greşeli, mici bâlbe.”, a fost mesajul preşedintelui PSD Argeş, care a împrumutat de la predecesorii săi sintagme câştigătoare precum „echipă puternică”, „echipă care doreşte să facă ceva pentru judeţ”.    

Deputatul Marin: „Bătălia cea mare se dă la municipiu”

Despre şedinţa având ca subiect analizarea candidaturilor în Colegiul Câmpulung, deputatul Gheorghe Marin preciza că: „Este bine că Biroul Permanent Judeţean a venit la Câmpulung, pentru că am reuşit să strângem toţi posibilii noştri candidaţi şi să avem o discuţie împreună cu conducerea judeţeană, în ceea ce priveşte pregătirea campaniei care urmează. Avem candidaţi la Primărie, care sunt primari, avem şi zone unde nu avem primari, dar am găsit echipe, de regulă, mai tinere şi mai viguroase, care să se lupte pentru câştigarea Primăriilor. Odată cu şedinţa de astăzi, se intră într-un regim mai accelerat de pre-campanie pentru viitoarele alegeri. Noi suntem hotărâţi să ne batem pentru fiecare localitate, în aşa fel încât partidul să iasă învingător. Plecăm de la o situaţie destul de bună în ceea ce priveşte Primăriile din componenţa Colegiului Câmpulung. Bătălia cea mare se dă la municipiu. Aici, noi o să ne mobilizăm în stilul caracteristic ca să accedem cu drepturi depline la Primărie, fiindcă sunt deja trei mandate de când n-am mai avut Primăria Câmpulungului.”

Candidatul Ţâroiu: „Sperăm să obţinem 7 consilieri PSD la Câmpulung şi postul de primar”

Nu numai că se vede primar, dar Liviu Ţâroiu îşi vede partidul dublat în Consiliul Local. Chiar mai mult de dublul locurilor din prezent – trei consilieri PSD, dintre care unul este împiedicat de atribuţiile de primar să voteze – a constituit angajamentul asumat de organizaţia municipală în faţa şefilor de la judeţ. „Ne ducem undeva spre 7 consilieri şi sperăm să obţinem 7 consilieri PSD la Câmpulung şi postul de primar. E o luptă grea, dar o ducem cu resurse proprii şi în mod decent. Vom avea o campanie decentă, aşa cum am avut de fiecare dată. N-am avut niciodată o campanie denigratoare sau agresivă în modul de a ne exprima şi a arăta ceea ce vrem noi să facem.”, a declarat candidatul PSD, a cărui încredere în victoria sa şi în numărul de consilieri prognozat este insuflată, cel mai probabil, de procentul rezultat din sondajul partidului, în ceea ce priveşte opţiunea electoratului din Câmpulung. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!