10.7 C
Campulung Muscel
26/05/2024

Râul Târgului, plin de mizerii

Probabil că vor mai dura ani până când şi la noi regulile vor fi respectate cu sfinţenie în ceea ce priveşte curăţenia oraşului, dacă nu din bun simţ, ceea ce, dacă priveşti în jur, observi că acesta lipseşte, măcar de teama vreunei amenzi. Dar nu putem să uităm că la noi aplicarea legilor ori se face cu întârziere, ori nu se face, mai ales când nu este vorba de ceva care ţine de viaţă şi de moarte. Şi aşa cetăţenii sunt încurajaţi să încalce cu neruşinare legile, că oricum nimeni nu se sesizează.

Pe albia Râul Târgului, în zona podului ce face trecerea dinspre Liceul “Dan Barbilian” spre centrul municipiului, pe podul de la “Chimic”, aşa cum îl ştie toată lumea, pluteau saci plini de gunoaie aruncate, probabil, de localnicii din apropiere. Şi cum vremea n-a fost geroasă în această iarnă, probabil că aceste mizerii au fost duse de apă până s-au oprit în ceva, undeva. Cel mai probabil, oamenilor care stau chiar pe lângă râu le-a fost mai comod să-şi arunce lighenele, găleţile, peturile şi sacii de rafie cu alte gunoaie în apă, căci doar ce ies din curte sau aruncă chiar peste gard şi problema s-a rezolvat. Aceştia şi-au făcut o obişnuinţă din asta şi dovadă stă potecuţa creată, care demonstrează clar că pentru ei ghena este Râul Târgului, pe care îl “sufocă” cu mizerii. Porţiunea chiar de sub pod, care adună resturile, este de genul unui lac, stătătoare şi foarte adâncă, în care se retrag gunoaiele atunci când sunt aruncate de oameni, dar care şi îngheaţă atunci când temperaturile sunt scăzute, făcându-le şi mai vizibile. Însă, nepăsarea şi nesimţirea celor care nu se gândesc la poluarea, dar şi la imaginea oraşului, rămân. Şi aici se încadrează şi nepăsarea autorităţilor care nu iau niciun fel de atitudine, deşi dovezi de imagini cu mizerii vezi la tot pasul, aceştia nu consideră că este o problemă importantă.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!