10.7 C
Campulung Muscel
26/05/2024

O altă neglijenţă a autorităţilor, sancţionarea neîngrijirii terenurilor

Deşi legea privind neîngrijirea caselor şi a terenurilor , de la 1 ianuarie, s-a anunţat a fi mult mai drastică în ceea ce îi priveşte pe cei care nu o respectă, mărind impozitul cu până la 500%, se pare că nu a ajuns şi la urechile câmpulungenilor, aşa se explică de ce multe dintre terenurile aflate pe strada Constantin Brâncoveanu arată ca după război. Noul Cod Fiscal îi obligă pe deţinători să investească în renovări, astfel încât proprietăţile lor să nu fie încadrate în categoria celor neîngrijite sau degradate.Pe această stradă sunt câteva case părăsite şi câteva terenuri în aceeaşi situaţie.

Terenurile par a fi părăsite de proprietari de câţiva ani buni, căci buruienile au ajuns până la nivelul gardului şi întregesc dezastrul pe care strada, la o aruncătură de băţ de centru, îl „poartă” de ani întregi. Pe lângă faptul că aceste terenuri au grămezi de bălării cât casa, care, pe timp de vară, adăpostesc tot felul de vietăţi, nici la capitolul gunoaie situaţia nu e mai bună. Cu timpul s-au adunat stive de mizerii aruncate de oameni şi, atunci când vine căldura, emană un miros urât. 

Din cauza uneia dintre clădiri, oamenii sunt nevoiţi să meargă pe stradă, pe lângă maşini, deoarece peretele ei este în locul unde trebuia să fie continuarea trotuarului. Numai la noi se pot întâmpla astfel de lucruri, să mergi liniştit pe trotuar şi, dintr-odată, să îţi apară un colţ de casă în faţă. Imobilul este foarte vechi, pereţii sunt scorojiţi şi stau să cadă, la fel şi acoperişul extrem de periculos pentru pietonii care trec pe sub el. Câţiva paşi mai jos, pe aceeaşi parte, o altă construcţie ieşită până în stradă, la fel de veche, la fel de părăsită, iar atunci când treci pe lângă ea simţi un aer rece, cu un miros puternic de închis, printre crăpăturile şi geamurile sparte. 

Situaţia nu pare să deranjeze autorităţile, care nu au mişcat nimic, de ani buni, pe această stradă. Dovada acestui fapt este imaginea urâtă pe care noi, cetăţenii, trebuie să o suportăm  zilnic. Să zicem că 2016 va fi anul marilor schimbări, deoarece Consiliul Local a aprobat impozite cu 100% mai mari în cazul caselor şi terenurilor aferente lăsate în paragină şi cu 200% mai mari pentru terenurile agricole, sancţiune aplicată în al treilea an în care se constată că nu sunt lucrate.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!