10.7 C
Campulung Muscel
27/05/2024

Începând cu 1 martie, judecătorul Cătălin Gabriel Bunea pleacă la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti

n octombrie 2015, judecătorul Cătălin Gabriel Bunea, de la Judecătoria Câmpulung, a cerut magistraţilor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii să-i aprobe transferul la o instanţă superioară celei în care activează, adică la una dintre Judecătoriile de Sector din Bucureşti. 

Aceştia s-au pronunţat pe 20 octombrie 2015, prin Hotărârea nr. 768, din care spicuim: „Conform situaţiei posturilor vacante de la instanţele judecătoreşti, publicată pe pagina de internet a Consiliului Superior al Magistraturii, la data de 1 octombrie 2015, reiese că la Judecătoria Câmpulung, instanţă de la care se solicită transferul, cele 10 posturi de judecător prevăzute în schemă sunt ocupate. … La această instanţă, în primul semestru al anului 2015 încărcătura per judecător a fost de 456 de cauze, faţă de media naţională de 700 de cauze, iar în aceeaşi perioadă, încărcătura a fost de 373 de cauze pe schemă, spre deosebire de media naţională de 622 de cauze pe schemă. … Curtea de Apel Bucureşti, Tribunalul Bucureşti, Judecătoria Sectorului 2, Sectorului 3, Sectorului 4 şi Sectorului 5 Bucureşti au avizat favorabil cererea de transfer formulată, iar Curtea de Apel Piteşti, Tribunalul Argeş, Judecătoria Câmpulung şi Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au avizat nefavorabil cererea formulată. … Raportat la vechimea de doar 9 luni a domnului judecător Cătălin Gabriel Bunea la instanţa la care solicită transferul, luând în considerare motivele avizelor nefavorabile acordate de Curtea de Apel Piteşti, Tribunalul Argeş şi Judecătoria Câmpulung, Secţia pentru Judecători apreciază că, în prezent, nu este oportună aprobarea cererii de transfer formulată de domnul judecător Cătălin Gabriel Bunea.” Hotărârea CSM din 20 octombrie 2015 este semnată de preşedintele de şedinţă, judecător dr. Adrian Bordea.

Judecătorului i-a fost aprobat transferul la Bucureşti

Procurorul de la Câmpulung a mai făcut o încercare, soluţionată favorabil la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii din 27 ianuarie 2016, când a primit permisiunea să profeseze în cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, începând cu data de 1 martie 2016. După ce se va publica hotărârea CSM, vom vedea perioada de transfer în Capitală. La aceeaşi şedinţă din 27 ianuarie 2016, Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat Raportul Inspecţiei Judiciare nr. 4631/IJ/2800/DIJ/2015 având ca obiect verificarea modului de îndeplinire de către judecătorii cu funcţii de conducere de la Curtea de Apel Piteşti şi instanţele arondate, a atribuţiilor manageriale de planificare, organizare, coordonare, control-reglare şi comunicare, precum şi respectarea obligaţiilor prevăzute de legi şi regulamente, pentru a asigura buna funcţionare a instanţei şi calitatea corespunzătoare a serviciului public. Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, întrunită pe 27 ianuarie 2016, a aprobat 13 măsuri, printre care şi continuarea monitorizării Judecătoriei Câmpulung, conform Hotărârii nr. 147/19.03.2015 a Secţiei pentru Judecători a CSM.

Cătălin Gabriel Bunea a ajuns la Judecătoria Câmpulung, după ce, pe 23 ianuarie 2015, preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de numire în funcţia de judecător. Numirea a venit după ce a promovat examenul organizat în vara lui 2014. În aceeaşi perioadă cu Cătălin Gabriel Bunea a fost numit procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Ionel Cotovelea. Cei doi au absolvit Institutul Naţional al Magistraturii în mai 2013, cu medii foarte bune. Judecătorul Cătălin Gabriel Bunea a făcut practică la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov, iar procurorul Ionel Cotovelea, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!