12.8 C
Campulung Muscel
20/05/2024

În “buricul târgului”, trotuare ciuruite și greu de parcurs

Municipiul nostru are o grămadă de neajunsuri pe care cetăţenii locului trebuie să le îndure zilnic, de la grămezi de gunoaie, chiar în centru, până la gropi la tot pasul sau lipsa trotuarelor. Şi nu mai punem la socoteală faptul că, de câţiva ani, nu mai avem nici parcuri. Însă problema actuală sunt trotuarele şi ale lor capcane.

Locatarii blocurilor ies direct în gropi

Cei care stau în blocurile de pe strada Fraţii Goleşti probabil că s-au obişnuit cu faptul că, de fiecare dată când trebuie să iasă sau să intre în bloc, sunt nevoiţi să ocolească craterele formate în trotuar chiar în faţa acestora. De pildă, în faţa blocului A 39, scara C, dacă nu eşti suficient de atent sau suferi de vreun handicap, ai şanse foarte mari să te accidentezi, deoarece asfaltul s-a lăsat şi trotuarul arată ca după război. Şi tot în faţa acestui bloc, în jurul celor două guri de canal, asfaltul parcă s-a umflat şi accesul spre intrarea în clădire este greu, să nu mai vorbim de faptul că, atunci când plouă, din cauza denivelării, locatarii trebuie să iasă cu şalupa, deoarece se formează o baltă imensă, destul de adâncă. Doi paşi mai jos, la următoarea scară a blocului, situaţia este similară, din cauza faptului că, ani buni, nu s-a mai făcut nimic, asfaltul s-a lăsat, iar denivelările ameninţă la fiecare pas siguranţa oamenilor, mai ales a celor care merg mai anevoios din diferite motive. Rămânem pe aceeaşi stradă, pe partea din sens opus şi, dacă denivelările şi gropile sunt prezente, un alt aspect îngrijorător mi-a atras atenţia: faptul că la fiecare pas sunt ieşite ţevi de gaz. Şi aici asfaltul s-a umflat, formând din loc în loc maldăre care stau în calea pietonilor. De exemplu, în faţa blocului A6 a, scara B, de cum ieşi, ai ocazia să iei o căzătură zdavănă, deoarece 5-6 astfel de ţevi sunt ieşite chiar pe mijlocul trotuarului. Şi dacă nu le este drumul îngreunat de astfel de capcane, cu siguranţă, le este îngreunat de maşinile parcate pe trotuar, dându-le pietonilor opţiunea de a merge pe stradă, pe unde se circulă cu maşina. Sesizări de acest gen au mai fost făcute în trecut, chiar la capătul fostei străzi Râului, gura de canalizare de pe mijlocul trotuarului, pe care autorităţile au înălţat-o şi de care nu s-a interesat nimeni până anul acesta, în urma insistenţelor ziarului nostru. Probabil că trebuie ca cineva să sufere un accident, ca să se sesizeze şi autorităţile în privinţa infrastructurii. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!