11 C
Campulung Muscel
23/05/2024

Primăria Godeni – buget şi planuri pentru anul 2016

Comuna Godeni este situată în partea de Nord a judeţului Argeş, în zona subcarpatică, pe albia Râului Bughea, la o distanţă de 45 kilometri Nord de municipiul Piteşti şi la 12 kilometri Sud-Vest de Câmpulung, având o altitudine de 450 metri, în culoarul Râului Bughea şi 800 metri în Nord-Vest. Râul Bughea traversează comuna de la Nord la Sud. În comuna Godeni sunt cuprinse satele: Godeni (satul de reşedintă), Capu Piscului, Coteşti şi Malu. Cea mai veche atestare documentară aparţine satului Coteşti, din 5 august 1452. Denumirea de Coteşti este legată de marele cot ce se formează prin abaterea drumului spre apus, în punctul Pescăreasa, fosta cetate – Castrul Roman Jidava – a şoselei ce trece pe aici din drumul naţional Piteşti – Câmpulung – Braşov. 

Întrebândul pe primarul localităţi, Ion Pădureanu, ce fonduri a primit de la Consiliul Judeţean Argeş, acesta a declarat că, până în prezent, nu a primit nimic, ştiind că nu a fost încă şedinţă de Consiliu. Acesta a afirmat legat de bugetul comunei: „Ca venituri avem 2.900.000 lei (29 miliarde de lei vechi), avem cu 250.000 lei (2,5 miliarde de lei) mai puţin decât anul trecut. Această sumă este strânsă din taxe şi impozite, sumă care va mai creşte puţin, deoarece s-au mărit taxele şi impozitele la terenuri. Am fost pe la factori de răspundere ca să putem fi ajutaţi. Vrem să schimbăm sistemul de apă din Godeni, este un sistem vechi de 30-40 ani, avem o schiţă, pe care o dăm proiectantului pentru toată reţeaua de apă, şi un foraj de mare adâncime pentru o apă cât mai bună. Alt proiect pe anul 2016 este reabilitarea Căminului Cultural din Malu, lucrare prinsă în buget. Avem o lucrare de reabilitare şi consolidare la Primăria noastră, deoarece avem o problemă: pereţii dinspre Nord s-au fisurat. S-au făcut proiect, expertiză, clădirea fiind înainte cooperaţie, a fost construită din bolţari de proastă calitate, fabricaţi din cenuşă şi nisip. Dorim o reabilitare a fostei clădiri a Primăriei vechi, pentru că este în centru, este urâtă şi neîntreţinută. Consilierii au propus un zid de sprijin, de 150 de metri, pe drumul spre Malu, unde există un şanţ. Mai trebuie un alt zid de sprijin la Biserica de la Godeni, acestea fiind prinse în buget. Tot consilierii au propus construirea  unui miniteren de sport. Cu bani europeni au fost depuse două proiecte, pe Măsura 1.2.5, care înseamnă drumuri agricole şi tranşa 3.2.2: canalizare, teren de sport, drumuri comunale asfaltate, extindere a reţelei de apă. Un alt proiect mare va fi extinderea de canalizare pe toate străduţele. Toate proiectele sunt prevăzute pentru anul 2016, cu extindere în anul 2017. Reţeaua de canalizare prezentă cuprinde toate cele trei sate: Godeni, Coteşti, Capu Piscului. Va fi şi o staţie de epurare la capăt, iar extinderea va cuprinde toate străduţele.” 

Localitatea musceleană se mândreşte cu personalităţile care s-au născut în comună: doctorul Eugeniu Proca (decedat), care a fost ministrul Sănatăţii în perioada 1978-1985 şi s-a ocupat şi de sănătatea familiei Ceauşescu, Ileana Mălănciou, poetă de mare calibru, profesorul Gheorghe Bănică din Coteşti, profesor universitar la Universitatea din Piteşti, Minodora Ilie, preşedintele Fundaţiei Internaţionale „Omenia”. Din satul Capu Piscului sunt originari doi medici: Georgescu şi Miloiu, la Spitalul „Sfântul Ioan” profesează doctorul Ionuţ Sandu, tânăr şi de mare valoare, discipol al medicului Cătălin Copăescu, o somitate în domeniul Gastroenterologiei.

Dacă tot vin alegerile locale, în iunie, am aflat şi numele posibililor contracandidaţi ai săi la fotoliul de primar: „Se zvoneşte că ar fi Ion Aldea, din fostul PDL, şi de la ALDE, Florin Olteanu.” 

Ca proiecte de viitor, primarul Pădureanu a cerut pentru comună şi satele adiacente, la Consiliul Judeţean, să fie asfaltaţi 10 kilometri din drumul judeţean care tranzitează localitatea.

Referitor la recentul incediu, de luni, 1 februarie, din zona Carierei Coteşti, primarul Ion Pădureanu ne-a spus că s-a intervenit cu sătenii, plus că au venit forţe de la ISU. După ce s-a localizat, incendiul, care s-a întins pe o suprafaţă de 10 hectare, a fost stins, pagubele fiind reduse, nearzând decât vegetaţia uscată. Se pare că totul a pornit de la o ţigară aprinsă, aruncată de ciobanii care păstoresc în acea zonă. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!