11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

Actele de identitate pe 2015, eliberate în număr mare şi cu multe motive la bază

În 2015 s-a eliberat un număr foarte mare de cărţi de identitate, după cum scrie chiar în raportul efectuat, 9.125 acte de identitate, din care 8.929 cărţi de identitate şi 196 cărţi de identitate provizorii. Înregistrările ce privesc actele de identitate au fost eliberate pe diferite motive care au la bază nevoile imediate ale cetăţenilor, astfel:

=971 pentru prima dată persoanelor cu vârsta între 14 şi 18 ani şi 6 persoane peste 18 ani, care nu au avut acte de identitate până la data respectivă;

=5.858 la expirarea valabilităţii;

=612 la schimbarea numelui;

=10 la schimbarea rangului, denumirii localităţii, denumirii străzii sau la renumerotarea imobilului;

=1.809 la schimbarea domiciliului;

=723 în locul celor pierdute;

=2 furturi;

=73 deteriorări;

=109 prin procură specială;

=2.126 în alte cazuri.

Dacă stăm să privim motivele care au stat la baza efectuării unei noi cărţi de identitate, după eliberarea normală, adică expirarea valabilităţii (5.858 persoane), sau alte cazuri (2.126 persoane), următorul motiv pare că este schimbarea domiciliului, care are un număr mare de eliberări (1.809 persoane), demonstrând că schimbările sunt întotdeauna preferate de oameni.

Au fost şi cazuri care au necesitat procură specială obţinută de la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României în străinătate pentru cetăţenii români aflaţi temporar în străinătate şi care, din diferite motive, nu s-au putut  deplasa în România pentru solicitarea actului de identitate, aceştia au fost în număr de 109 persoane.

De altfel, de multe ori, numărul motivelor grăbirii eliberării cărţilor de identitate a fost mult mai mare decât numărul cărţilor de identitate, deoarece au fost situaţii în care motivele au fost diversificate, sporind astfel eliberarea actului. Aici ne referim şi la cărţile de identitate provizorii, care, de obicei, au la bază nenumărate motive exprimate de cetăţeni, au fost înregistrate în decursul anului trecut 196, motivate prin următoarele: 

=89 în cazul persoanelor fără certificate de stare civilă sau hotărâri de divorţ;

=95 pentru lipsă dovadă adresă domiciliu sau lipsă locuinţă;

=0 cărţi de identitate provizorii pe bază de procură specială;

=9 cărţi de identitate provizorii pentru cetăţeni români cu domiciliul în străinătate şi cu reşedinţă în România.

Raportul a fost întocmit de Marinela Mogoşan, şeful Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor, pe 21 ianuarie 2016, şi are la bază întreaga activitate desfăşurată pe parcursul anului 2015 de către cei 4 funcţionari publici de la Compartimentul Evidenţa Persoanelor, care s-au ocupat de efectuarea şi eliberarea cărţilor de identitate, dar şi de 2 funcţionari publici de la Compartimentul Stare Civilă şi 1 funcţionar public de la Compartimentul Contabilitate – Resurse Umane.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!