11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

Liberalii ies în campanie cu Călin Andrei

În decembrie, când liberalii s-au hotărât să ţină a doua conferinţă de presă pe 2015 – tot două ar fi indicat să servească şi ziariştii din cele 20 programate în prima jumătate a lui 2016, căci acum au nevoie de presă – aceştia au râcâit timpanele auditoriului pronunţând repetat numele lui Călin Andrei. N-au vorbit de Ţâroiu cât au vorbit de Andrei. Fiindu-le frică să facă declaraţii publice despre cel pe care-l vor împachetat cu totul, nu numai cu bagajele, şi săltat din Primărie, au adoptat strategia căinării şi urcării pe soclu a primarului-nepereche provenit din PNL. Primul înscris la jelania avându-l ca subiect pe omul care a stat permanent deasupra partidului cu câteva procente a fost Ionel State. Acesta zicea, referindu-se la harababura din Primărie întreţinută prin prezenţa „personajului” cu rol de ordonator de credite, că nu s-au mai sesizat asemenea situaţii în mandatul lui Călin Andrei! În caz că s-au epuizat stocurile de lecitină la partid, reamintim episoadele consumate în faţa Consiliului între doi oameni grei, Nestor şi Ghinea, care au făcut să se ruşineze până şi uşa cortului cu ocările aruncate. Ce-o fi fost la gura lor când „porcăreala” nu era transmisă în direct!         

Ca dovadă că se tem de Ţâroiu este însăşi evitarea pronunţării numelui acestuia, preferând „personajul”. Dacă tot e pe „personaje”, recomandăm liberalilor a folosi, când se referă la Ţâroiu, nume de personaje care i s-ar potrivi: „Terminatorul”, „Demolatorul”, „Predator”, „Rambo”, „RoboCop”, „Iron Man”, etc. În campanie, ca să nu-i facă rău contracandidatului PSD-ist, să folosească ideea asta, în paralel cu compătimirea fostului lor şef. După State, a urcat la tribuna bocitoarelor PNL-iste Lucian Ionescu. De la acesta am aflat una şi mai tare: Liviu Ţâroiu i-a „furat” bugetul lui Călin Andrei! Poftiţi lectură marca Ionescu, vice la TNL naţional: „Călin Andrei are o legătură foarte mare cu ceea ce s-a întâmplat anul acesta (n.r. anul 2015) în Câmpulung. A creat un buget, pe care domnul Ţâroiu şi-a desfăşurat activitatea şi cu care s-a lăudat prin tot Câmpulungul cu ce a făcut dânsul. Domnul Ţâroiu n-a făcut absolut nimic decât a pus în aplicare nişte lucruri proiectate pe un buget de către primarul Călin Andrei şi de către grupul consilierilor locali PNL.”

Ca să înţeleagă cititorii: cu trei zile înainte de Crăciun, liberalii ne-au invitat la o conferinţă, ca să ne vorbească despre fostul primar. Ce bun era, câte a făcut şi cum l-a pierdut Câmpulungul pe când se pregătea să-i ofere al patrulea mandat! Auziţi-o şi pe a treia. „S-a bătut cu sistemul, de aceea i-a pus capac.” Asta a fost de la Ionescu. Şi pe-a patra: „Se spune că este o condamnare, dar este o condamnare pe semnătură. Nu este pe absolut nimic!” Asta a fost de la State. Astfel de atitudini într-o conferinţă, care se vrea un debut de campanie electorală, seamănă cu gestul unei fete bulimice care-şi rezolvă problema siluetei nu mai spunem cum. Cam aşa a ieşit şi mesajul PNL-ului, care, neavând o strategie de campanie – căci strategia de a-l ataca pe Ţâroiu cu propriile greşeli este evident că nu a fost luată în calcul de „sfântuliţele” de la PNL, care au impresia că lumea le va vota de cuminţi ce sunt – îl invocă pe Călin Andrei, speculând triplul succes al acestuia.                         

Chiar s-a făcut trimitere la victoriile din 2004, 2008 şi 2012, la următoarea conferinţă, de acum trei zile. Numai că, de data aceasta, a lipsit din discurs numele lui Călin Andrei. Bogdan David a fost atent să nu-i scape numele celui de la care a preluat „o localitate, care, în ultimii 12 ani, a fost câştigată de liberali la alegerile locale”. Greşit. Nu liberalii au câştigat, ci Călin Andrei. Liberalii au câştigat datorită lui Călin Andrei. Este un merit pe care nu i-l poate nega nimeni. În 2004, Andrei a avut 30,4% din voturi, PNL, 28,7%; în 2008, Călin Andrei – 32,9%, PNL – 29,3%; în 2012, Călin Andrei – 55%; USL – 54,92%. În 2012, a fost deasupra a două partide! 

Ce fac în prezent liberalii este un copy-paste nereuşit al campaniilor lui Andrei, care s-a abţinut de la a mârâi la adversari. Nici nu avea de ce. N-avea cine să-i ameninţe funcţia. Călin Andrei a reuşit să câştige fără să-i atace pe contracandidaţi datorită marelui atu: a adus circul la rang de virtute, exploatând slăbiciunea pentru distracţii a unei comunităţi leneşe, întreţinute de părinţii ori copiii plecaţi la muncă în străinătate. Nu este cazul lui David, pe care reţinerea faţă de Ţâroiu, care n-are jenă de Câmpulung, de nimic, o să-l coste. 

Şi-o să mai coste PNL-ul oferta de candidaţi la Consiliul Local, care ne „omoară” cu colecţia vintage de politicieni, cărora, prin plecarea lui Benga din spital, n-are cine să le taie scaunul din jurul şezutului înţepenit. Ne-am obosit gura de pomană patru ani, implorându-i să vină cu oameni noi, la timpuri noi, pe care dorim a le trăi din vară. Să ne vină rău auzindu-l pe David că pe listă se găsesc toţi consilierii actuali! Dar, chipurile, unii vor merge la Consiliul Judeţean. Ăştia, care au înfundat Câmpulungul cu nepriceperea lor, posedă nesimţire într-o doză atât de ridicată încât să creadă că sunt în stare să conducă judeţul! Dar la aroganţă şi prostie nu ne întrece nimeni. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!