1.3 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Ţâroiu bate câmpii, electoral, cu subiectul imigranţilor

După o săptămână de stat în concediu, viceprimarul cu atribuţii de primar Liviu Ţâroiu a convocat o conferinţă de presă pentru a-şi prezenta „realizările”. Acesta s-a axat pe problema venirii imigranţilor în municipiu, încercând să explice faptul că nici el nu este de acord cu adăpostirea lor. Ţâroiu a ţinut să precizeze că a primit o înştiinţare de la Oficiul Român pentru Imigrări, încă de anul trecut, însă concediul său a întârziat prezentarea veştii, pe care, oricum, presa o prezentase cu mult înainte s-o trâmbiţeze el ca pe o noutate. „În urma hotărârilor Consiliului European ca România să primească un număr mai mare de imigranţi faţă de cel stabilit înainte, de 1.780 sau 1.765, cifra care s-a tot vehiculat s-a mărit la 4.000, ceea ce face ca să se înceapă reabilitarea a încă trei centre în ţară, printre care şi Câmpulung Muscel. E vorba de 550 de locuri, 250 la Câmpulung, 150 la Tăşnad, în Satu Mare, şi 150 la Bumbeşti Jiu”. Acesta a simţit nevoia să liniştească oamenii. „La nivel naţional, faţă de cele 1.700 şi ceva de locuri, solicitarea este de numai 15% la acest moment, deci, puţin probabil ca, în 2016, la Câmpulung, să vină cineva ca să poată fi cazat.”, a afirmat viceprimarul cu atribuţii de primar.

Şi este clar că acesta nu îşi mai doreşte şi alţi cetăţeni sau, poate, a simţit că respingerea câmpulungenilor este o bună carte de jucat în campania electorală, căci a făcut un demers pe care l-a şi menţionat în conferinţa convocată. „Eu am avut o discuţie directă cu unul dintre şefii de servicii din ORI. I-am înaintat şi dânsului o scrisoare, pe care am înaintat-o şi Prefecturii Argeş, prin care noi ne menţinem poziţia că la Câmpulung nu este oportună înfiinţarea unui centru de cazare pentru imigranţi din motivele pe care le-am şi enumerat în scrisoare, în sensul că situaţia social-economică a Câmpulungului nu este propice pentru a integra în oraşul nostru imigranţi.”, a mai precizat acesta. Şi cum acestuia îi place să „rezolve” multe probleme ale oraşului, deja ştie cum să facă mutările în aşa fel încât să fie bine, după spusele acestuia. „Şi noi ne-am păstrat poziţia prin care vrem să se facă  în acel spaţiu ceea ce am solicitat cu ani în urmă, în sensul că Ministerul de Interne, anume Poliţia, Pompierii şi Jandarmeria să ocupe acea clădire, eliberând clădirea pe care o ocupă Poliţia şi Pompierii la această oră, în care ar trebui să se mute Finanţele Publice. Astfel, se eliberează spaţiul de la Muzeul Câmpulung, de fapt, spaţiul Finanţelor, pe care Muzeul îl foloseşte în chirie, şi în acest fel se rezolvă mai multe probleme ale oraşului Câmpulung şi totul s-ar aşeza pe nişte baze mai solide”. 

Împotriva venirii imigranţilor la Câmpulung a fost organizată o manifestaţie de către un cetăţean, dar care a fost un eşec, acesta folosindu-se de ocazie pentru a se promova, intenţionând să candideze la o funcţie de ales local în Primăria Câmpulung. De această „nereuşită” s-a agăţat Ţâroiu în justificarea pe care a înaintat-o către Prefectura Argeş, plus de altă „gogoaşă”:  consilierii locali de la toate formaţiunile politice au luat atitudine împotriva înfiinţării Centrului pentru Imigranţi la Câmpulung. A minţit cu neruşinare, la şedinţele în care s-a adus vorba despre acest subiect, Ţâroiu a justificat că nu are o poziţie oficială de la Ministerul de Interne, în perioada cât mai era Guvernul Ponta. „În aceeaşi scrisoare am arătat că la Câmpulung a fost şi o demonstraţie anti-imigranţi în 18 octombrie, prin care câmpulungenii şi-au manifestat, cum să spun ?!… nemulţumirea pentru înfiinţarea acestui Centru de cazare pentru imigranţi. În acelaşi timp, şi în Consiliul Local, o parte dintre consilieri, o parte destul de mare şi-au manifestat dorinţa ca acest centru să nu se înfiinţeze la Câmpulung Muscel.”, a explicat Liviu Ţâroiu.

Şi, ca să dea totul bine, ţinând cont că era multă presă în jur, acesta a făcut o încheiere a prezentării situaţiei care a dat impresia că e pentru o campanie electorală, genul acela de promisiuni, fără vreo garanţie în schimb. „Eu vă spun că noi, în continuare, susţinem să nu se înfiinţeze la Câmpulung acest centru şi vom reveni cu solicitarea de rezolvare a vechii noastre propuneri ca să se facă această relocare a unor spaţii în aşa fel încât totul să fie rezolvat.”, a încheiat acesta expunerea. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!