-4.5 C
Campulung Muscel
16/01/2025

După ce s-au primit locaţiile de la Grup Corint, Grădina Publică şi Kretzulescu, administrate de ADP

Pe 27 noiembrie 2015, Tribunalul Argeş a dat câştig de cauză Primăriei Câmpulung, iar prin asta autorităţile locale au dreptul să intre în posesia parcurilor. Acum şapte luni, a fost deschisă o acţiune în instanţă, la Judecătoria Câmpulung, împotriva firmei constructoare Grup Corint, care a refuzat să predea de bună voie obiectivele începute şi nefinalizate, Parcul Kretzulescu şi Grădina Publică. Pentru că procesul s-a terminat aşa târziu, autorităţile de la Câmpulung au pierdut orice şansă de a mai ţine o altă licitaţie până la declararea ca închisă a finanţării europene, prin care se spera terminarea lucrărilor. Pentru cele două parcuri nu se mai poate cere altă finanţare europeană, singura soluţie de continuare a lucrărilor fiind cea cu bani din bugetul local.

Joia trecută, pe 7 ianuarie, chiar de Sfântul Ioan, în urma a numeroase discuţii cu reprezentanţii Group Corint, Primăria Câmpulung a semnat cu aceştia un proces verbal de predare-primire a locaţiilor care au fost date în lucru către firma de la Alba Iulia. Pentru a prezenta acest subiect, viceprimarul cu atribuţii de primar Liviu Ţâroiu a ţinut o conferinţă de presă. 

După ce au intrat în posesia municipalităţii, cele două locaţii, Grădina Publică şi Parcul Kretzulescu, vor fi date spre administrare Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Municipiul Câmpulung, aşa cum au fost şi înainte de „reabilitare”. 

„Ţin să vă spun că bugetul pe 2016 va fi bazat pe continuarea lucrărilor în cele trei obiective neîncepute: Grădina Publică, Parcul Kretzulescu şi clădirea băilor, astfel încât să dăm oraşului şi cetăţenilor cel puţin cele două parcuri în acest an. Vom vedea dacă avem suficiente fonduri în bugetul local ca şi clădirea băilor să poată fi executată tot în 2016. Proiectele vor fi revizuite, fiindcă ele au avut nişte valori foarte mari, în sensul că fântânile arteziene, locurile de joacă au fost foarte scumpe şi vom vedea ce soluţii găsim (dacă erau pe bani europeni nu era nicio problemă ca să finanţeze Comunitatea Europeană ceva mai de lux), în aşa fel încât comunitatea locală să nu cheltuiască prea mult şi fără utilitate. În ce priveşte restul, vom vedea. Vorbim de Bulevard şi străzile Negru Vodă şi Nicu Leonard. Le menţinem în continuare ca proiecte pe fonduri europene în exerciţiul financiar 2014-2020, de fapt, va fi 2016-2022, şi combinat cu celălalt proiect pe care l-am făcut şi pe care-l avem la această dată. Vorbesc de strada Republicii, până la Mănăstirea „Negru Vodă”, Colegiul „Dinicu Golescu”, strada Negru Vodă, până în capătul Bulevardului, să încheiem tot centrul oraşului. Toate acestea vor fi reluate în acest exerciţiu financiar cu fonduri europene, este posibil şi sperăm să ne pregătim în aşa fel ca atunci când vor apărea ghidurile şi vor putea fi depuse cererile de finanţare, să o facem cât mai repede posibil.”, a declarat Liviu Ţâroiu. 

La întocmirea bugetului pe 2016 s-a ţinut cont şi de suma care va trebui dată înapoi Ministerului Dezvoltării, care a plătit constructorului Grup Corint „bruma” de lucrări şi de materiale care a fost investită în parcurile din centru. Urmează ca Primăria să negocieze etapele de rambursare a banilor. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!