3.3 C
Campulung Muscel
20/04/2024

Liviu Ţâroiu a ajuns cu blocul în Consiliu

Ca să urgenteze formalităţile proiectului de construcţie a unui bloc în Grui, pe terenul dintre mini-cartierul ANL şi bazinul de înot, Liviu Ţâroiu a sunat, ieri după amiază, adunarea la Primărie pentru aleşii municipali. Nicio lună fără una-două şedinţe de îndată şi bine le face consilierilor, care şi aşa iau prea mulţi bani pentru efortul de a urca scările la etajul Primăriei. Căci, în rest, nu s-au „omorât” cu iniţiative pentru un municipiu care, condus cum trebuie, putea avea farmecul oraşelor de munte de pe Valea Prahovei. Dar cum la noi s-au înghesuit la putere uzurpatorii dezvoltării lui… ne uităm lung la alţii. Ce voia primarul de data aceasta?! Votul Consiliului Local pentru cifrele investiţiei menite să rezolve o parte dintre solicitările de locuinţe ale câmpulungenilor înghesuiţi în apartamentele părinteşti cu una-două generaţii, poate şi trei generaţii. Într-o ediţie anterioară, v-am informat că Primăria şi-a eliberat documentele de autorizare a construcţiei blocului social, care va avea 50 de apartamente. Deşi, la începutul anului, când se dezbătea bugetul local, existau mari îndoieli că Ţâroiu va înălţa un bloc, iată că, la început de toamnă, comunitatea câmpulungeană este informată că studiul de fezabilitate este gata. Drept pentru care consilierii au fost poftiţi, ieri după amiază, la Primărie, ca să aprobe valorile rezultate din respectiva documentaţie tehnico-economică. Cum această relatare precede şedinţa de Consiliu, ne aşteptam, la momentul aşternerii acestor rânduri, la obişnuitele reacţii potrivnice ale liberalilor, care, de când s-a constituit bugetul pe 2018, n-a fost de acord cu prăpădirea banilor publici pe un imobil nou. Opinii asemănătoare au fost exprimate şi din tabăra majorităţii de consilierul aflat în opoziţie cu ai săi, care a sugerat varianta cumpărării de apartamente în locul zidirii unei clădiri din temelii. De ce doreşte Liviu Ţâroiu un bloc ridicat de la zero? „Locuinţele existente sunt insuficiente, cele cu o vechime de peste 30 de ani nu asigură condiţii optime de locuit, chiar dacă aceste blocuri au fost reabilitate.”   

Deocamdată, 50 de apartamente. Deşi, pe la începutul anului, se vorbea de 100  

„Oportunitatea investiţiei – precizează raportul Investiţiilor Primăriei, care explică proiectul de hotărâre – este justificată de insuficienţa numărului de locuinţe sociale existente. În vederea promovării obiectivului de investiţii privind construirea de locuinţe, s-a impus elaborarea studiului de fezabilitate, prin care se propune construirea a trei unităţi de locuinţe sociale, cu o capacitate totală de 50 de apartamente, cu dimensionarea spaţiilor de locuit, conform Legii locuinţei nr.114. Se urmăreşte atât îmbunătăţirea sistemului de locuire, cât şi acoperirea în timp a cererii de locuinţe, existente în acest moment, destinate unor categorii de persoane defavorizate prevăzute de lege, cărora nivelul de existenţă nu le permite accesul la o locuinţă în proprietate sau închirierea unei locuinţe în condiţiile pieţei. 

Construcţia este formată din trei module, două cuplate şi unul independent, fiecare dintre acestea reprezentând o scară de bloc, cu un regim de înălţime Demisol + Parter + 3 Etaje / 4 Etaje parţial. Clădirile vor avea structura funcţională necesară bunei funcţionări pentru scopul propus, respectând normele de sănătate şi igienă în vigoare. Compoziţia funcţională pentru fiecare modul va fi: demisol – spaţii tehnice; parter – locuinţe formate din apartamente cu o cameră, două camere şi trei camere; etaj 1, 2, 3, 4 parţial – locuinţe formate din apartamente cu o cameră, două camere şi trei camere.”

Indicatorii fizici propuşi arată astfel: suprafaţa terenului: 3.300 mp; suprafaţa construită totală: 951,14 mp; suprafaţa desfăşurată totală: 5.169,52 mp; alei carosabile: 522,72 mp; parcare: 379,34 mp; alei pietonale/trotuare: 365,13 mp; spaţii verzi: 933,88 mp; spaţiu de joacă: 147,79 mp. Valoarea totală a investiţiei a fost estimată la 17.484.718 lei, fără TVA, din care construcţii-montaj, 14.126.853 lei. Durata lucrărilor de construcţie a blocului a fost apreciată la 24 de luni, la finalul cărora vor rezulta 6 apartamente cu o cameră, 25 de apartamente cu două camere şi 19 apartamente cu trei camere. Cum a decurs votul, care, după cum s-a demonstrat, poate pica hotărâri importante, chiar cu o opoziţie aproape inexistentă, vom prezenta într-o ediţie viitoare. „E.M.”                                          

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!