8.4 C
Campulung Muscel
20/04/2024

Şocul anului 2015 CEL MAI SLAB PROTOPOP PE CARE L-A AVUT CÂMPULUNGU

După 21 de ani în care a condus Protopopiatul Câmpulung, Eugen Matei a fost dat jos din funcţie pe fondul unui scandal care a zguduit tagma preoţească musceleană. În prima lună a anului, de la Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului a ajuns la instituţia câmpulungeană un audit financiar, care a scos la iveală mari nereguli, în urma căruia contabilul Alexandru Popescu şi-a pierdut locul de muncă. Iniţial, protopopul Matei a fost suspendat şi înlocuit cu părintele Gheorghe Vişoiu, secretarul Protoieriei Câmpulungului. Controlul financiar a arătat că, de-a lungului timpului, s-au făcut pagube financiare de peste 5 miliarde de lei vechi. Reprezentanţii Arhiepiscopiei au înaintat o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, pentru delapidare de fonduri. Încă de la sfârşitul lunii ianuarie a anului trecut, s-a vehiculat numele celui căruia avea să i se încredinţeze funcţia de protopop: preotul Daniel Oprescu, de la Biserica din Mărcuş. Desemnarea acestuia la conducerea Bisericii muscelene a fost amânată pentru 2016, fiind pus, în perioada de tranziţie între un lider straşnic, autoritar, ascultat, în ciuda comentariilor din culise, şi succesorul său, un preot slab, şters, nerecunoscut de subalterni, dar acceptat. Dacă a fost ordin de la „domnie”! 

Ordinul s-a produs pe 12 februarie 2015, când Petre Moşoianu, parohul de la Şubeni, s-a trezit cu o plapumă mai mare decât putea duce. În februarie 2016, când îi expiră prelungirea cu o jumătate de an a mandatului de interimar de şase luni, este aşteptat ca liderul aflat în cărţi de anul trecut – părintele Daniel Oprescu, care a fost în compania Înaltpreasfinţitului Calinic la aproape toate evenimentele de peste an  – să intre în drepturi.  

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!