10.1 C
Campulung Muscel
19/05/2024

Locatarii din blocurile ARO vor apometre, Solomon se opune

Calvarul chiriaşilor care locuiesc în blocurile de lângă fosta Uzină ARO continuă, după fel şi fel de situaţii care le-au dat emoţii, ba că vor fi evacuaţi, ba că pământul şi, implicit, clădirile au fost vândute. Acum, oamenii trebuie să se lupte cu autorităţile pentru a se moderniza, aşa cum e normal în zilele noastre. Aceştia se pare că nu sunt lăsaţi să îşi facă individual branşarea la apa curentă şi, dacă ne gândim, este doar o problemă de sistematizare. Deşi locuiesc în condiţii precare, greu de imaginat pentru alţii, aceştia şi-au dorit mereu să trăiască mai bine, astfel s-a ajuns la certuri cu însuşi administratorul blocului 5, căci despre acesta vorbim.

Un locatar supărat s-a prezentat la sediul redacţiei cu o mare problemă, după cum chiar el spunea. Omul a venit “foc şi pară”, menţionând că vrea să îşi pună apometru pentru a nu mai plăti la administraţie apa cât nu face. Acesta şi-a început demersurile printr-o cerere scrisă, adresată directorului societăţii Edilul CGA: „Solicit montarea apometrului în apartament, deoarece consumul lunar de apă, având în vedere că suntem trei persoane, este exagerat de mare. Am făcut mai multe sesizări verbale la Asociaţia de proprietari “Muscel 05” – însă nu numai că nu am primit niciun răspuns, dar am constatat că, lunar, consumul creşte.” Mare i-a fost mirarea când, la scurt timp, a primit un răspuns, la care nu se aştepta: „Răspuns la adresa dumneavoastră înregistrată la noi cu nr. 1180/15.11.2015, prin care ne solicitaţi montarea de repartitoare de costuri în apartamentul pe care îl deţineţi, vă informăm: – S.C. Edilul C.G.A. S.A. are încheiat contract de prestări servicii cu Asociaţia Muscel 05 (adm. Solomon Iosif); conform Legii 241/2006, branşamentul de apă este partea din reţeaua publică de alimentare cu apă, care asigură legătura dintre reţeaua publică de distribuţie şi reţeaua interioară a unei incinte sau a unei clădiri; limita de competenţă a societăţii noastre se opreşte la căminul de branşament, care este ultima componentă a reţelei publice.”

Locatarul s-a arătat deranjat de faptul că, deşi a făcut nenumărate sesizări la administratorul blocului, acesta nu a rezolvat nimic. „El, pur şi simplu vine, “haideţi cu banii”, dar nu se interesează de nimic.”, ne-a declarat acesta. Nu este primul refuz de acest gen, locatarii s-au mai lovit de astfel de atitudini, atunci când au vrut să îşi deschidă fiecare partidă de curent, nemaivrând să stea sub tutela acestuia. Intenţia l-a supărat tare pe Solomon, care s-ar fi exprimat faţă de oameni că „va rămâne cu javrele”, după spusele locatarului Ion Dumitru. Acesta ar fi şi motivul pentru care nu vrea să îi ajute pe locatari.

Enervat la culme, Ion Dumitru a început să strângă semnăturile oamenilor care vor schimbarea spre bine, la fel cum vrea el. Astfel, pe o coală A4, făcută sub formă de tabel, apar nume precum: Ionela Ivan, Livia Andreiesei, Geta Bucur, Marian Ene, Valentin Ivănescu, Jenuţa Roman, Camelia Cernoţchi, Dana Dragomir, Nicolae Latură şi Ion Dumitru, cel care a iniţiat această acţiune şi care spune că sunt mai mulţi locatari. Oamenii sunt într-o situaţie disperată şi susţin că muncesc doar pentru a plăti utilităţile, pe când alţii au datorii de mii de lei şi tot beneficiază de toate condiţiile.

Administratorul Iosif Solomon a fost contactat telefonic, dar nu a răspuns, apoi am încercat să dăm de el, căutându-l la reşedinţa acestuia. Omul a refuzat să vorbească prea mult, folosind un ton mai ridicat, motivând că nu are timp şi că problema locatarilor este că nu au bani, nu e apa plătită. Acesta susţine că nimeni nu este împotrivă şi că îşi pot pune apometre chiar de azi, dacă rezolvă cu Edilul. El afirmă că se va duce la directorul firmei de apă, să vorbească pentru branşarea locatarilor, însă prea mult nu se va implica, deoarece: „Şi aşa eu am băgat demisia de mult şi nu au găsit pe nimeni în loc.” Este posibil ca  situaţia să fie una de durată, nefăcând altceva decât să arunce „gunoiul” de la unii la alţii.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!