37.4 C
Campulung Muscel
17/07/2024

Nu sunt de vină aleşii. De vină sunt alegătorii, care îi ţin în jug votându-i

Administraţia publică locală a început anul în forţă: cu Ţâroiu în concediu, deşi din nou nu s-a putut dezlipi de biroul din Primărie, ştiind că-i sunt numărate zilele de primar, şi cu David, picând primul test în materie de deszăpeziri ale uliţelor „comunei” Câmpulung. De la începutul săptămânii, teoretic, PSD-istul se află în vacanţă – vacanţa de Bobotează şi Sfântul Ion – în continuarea celei de Crăciun şi Anul Nou, în care trebuie să fi stat ca pe mărăcini cât Primăria a fost încuiată. De aia o fi fost trântită ultima şedinţă din 2015, avându-l pe Ţâroiu ca maestru de ceremonii, între pauzele de Crăciun şi Anul Nou, ca să-şi trateze dependenţa de putere, unde altundeva decât „acasă”! De aia, trecerea dintre ani a sărbătorit-o sub lampioane liberale, strângând din măsele că a ratat unica ocazie în viaţă de a-i fi luminat minusculul mandat de primar de artificiile care i-au asigurat succesul lui Călin Andrei de trei ori. De aia, în loc să stea în concediul cu care a debutat profesional în 2016, s-a învârtit ca un leu în cuşcă prin Primărie, cerând să fie cooptat în echipa de lucru la noul buget şi ameninţând că vor vedea ei, de la vară, când se va întoarce ca primar. 

Repausul scriptic al PSD-istului venit la serviciu, deşi prerogativele de şef al Câmpulungului au fost preluate de Bogdan David, a coincis cu controlul dispus de prefect la Primăria măcinată de acuzaţii de incompatibilitate la adresa polivalentului viceprimar-primar, rămas cu semnătura la dragostea dintâi. Adică la Consiliul Local, unde mai face figuraţie prin comisii, ca să nu fie pe dinafara noutăţilor. Echipa Prefecturii a zăbovit mai bine de o jumătate de zi la Primărie şi a plecat aşa cum a venit, cu zâmbetul pe buze, semn că omul PSD-ului este curat ca un prunc scufundat în cristelniţă. Şi nici vorbă de conflict între atribuţiile lui Ţâroiu, care, vorba lui Ghinea, îşi aduce şi el contribuţia! 

Mare minune că nu şi-a făcut apariţia la şedinţa de îndată ţinută în a treia zi de muncă pe 2016 la Primărie, condusă din partea Executivului de Bogdan David. Deşi, dacă tot se face util, chiar şi în concediu, ar fi putut să apeleze la una dintre multiplele sale calităţi, de consilier local, şi să voteze, salvându-i pe bieţii revoluţionari de birurile nemiloase. Miercuri s-a întâmplat ce se întâmplă de obicei la întrunirile de urgenţă. Deşi prima din 2016 nu era chiar o surpriză, deoarece David a anunţat la sfârşitul anului că sunt noutăţi în materia autorizării funcţionării societăţilor comerciale şi că este musai să fie votate imediat după sărbători. Cu toate că au fost avertizaţi să stea pe-aproape, fiindcă este nevoie de ei în prima săptămână, aleşii şi-au văzut de pregătirile pentru Sfântul Ion. Au răspuns ordinului de adunare la Primărie zece inşi, aceiaşi care vin de fiecare dată când nu se dau bani pentru participare. Unsprezece cu David, care nu mai votează de un an. Numai că, de data aceasta, chiar să fi vrut, nu putea vota, căci avea atribuţiile de primar ale „concediatului” Ţâroiu. Atâta goliciune era în sala de Consiliu, încât Stănescu le-a luat la rost pe gazde din pricina frigului din încăpere, care contrasta cu temperaturile blajine de pe culoarul larg. Dacă veneau în formula completă şi nu la jumătate din lot, creştea temperatura de stăteau cu ferestrele deschise. 

Aşa puţini, câţi s-au mai ridicat de pe câmpul de bătălie cu sarmalele şi bărdacele ghiurghiulii, purces-au la votarea urgenţelor, patru la număr. După ce-au trecut în pas alergător de primele două, s-a trezit unul dintre ei că n-au cvorum. Adică nu erau suficienţi încât să se ţină şedinţa. La loc comanda! Deşi două hotărâri se votaseră, dar să zicem că au făcut încălzirea ridicând şi coborând mâinile pe frigul reclamat de Stănescu. Ce ne facem?, îngrijorare maximă la revoluţionarul Vlad, interesat să-i treacă hotărârea cu favoruri pentru tovarăşii de pe baricadele din Primărie. Nu mai are sens să ţinem şedinţa!, a susurat Monica, încântată că nu le iese liberalilor pasenţa cu „luptătorii”. S-au mai numărat o dată şi, vorba lui Creţu, tot zece ieşeau număraţi şi de pe o parte, şi de pe alta. Iar din punct de vedere al coloraturii, Monica Cotenescu strica armonia asigurată de colegii de genul masculin şi liberal, cu o mică excepţie politică: independentul Ciobanu, care, sub blană, este liberal toată ziua. După numărătoare, s-a trecut la anchetă: unde este fiecare? Unul e în America, altul e la Bucureşti (ba e acasă, l-a turnat Dumitraşcu pe Bălan), unul e pe drum de la Piteşti spre Câmpulung, altul e la piaţă. Pe cel de la piaţă, miloasa Monica a propus să-l aducă cineva, moment în care i-a sărit ţandăra lui Stănescu: Unde, dracu’, ajungem dacă trebuie să trimiţi taxi după consilieri? S-au mai dat telefoane, s-au mai certat din cauza  absenţilor “pe partid”, PNL-ul lăudându-se că are cei mai puţini, doi dintre cei zece votanţi. Tot doi avea şi PSD-ul, la fel şi PRM-ul, dar ăştia erau toţi. S-a suspendat şedinţa un sfert de oră, iar, după sosirea conservatorului Zenovie, s-a putut ţine dezbaterea. Nu sunt de vină aleşii. De vină sunt alegătorii care îi forţează să fie consilieri locali. Aşa că, în 2016, aveţi inimă şi eliberaţi-i din jugul funcţiei!

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!