11 C
Campulung Muscel
23/05/2024

Scandal între ţigani la „Prometeu”, în prima zi din 2016

O scenă mai ceva ca-n filmele de acţiune s-a petrecut tot în prima zi din 2016 şi tot în Schitu Goleşti, însă în capătul celălalt al comunei, la Lăzăreşti. Două clanuri de romi din localitate şi-au reglat conturile într-un bar, fiind necesară intervenţia mai multor echipaje de poliţişti şi jandarmi pentru calmarea spiritelor. Patru persoane au ajuns la spital în urma încăierării, iar Poliţia a deschis dosar penal în acest caz, pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice şi încăierare.

„Vuia strada ca la Revoluţie!”

Scandalul a izbucnit vineri, 1 ianuarie 2016, în jurul orei 16.30, în barul „Prometeu”. Mai mulţi zlătari jucau liniştiţi cărţi, iar, la un moment dat, şi-a făcut apariţia în local Marin Cornea, puşcăriaş de meserie. Băut fiind, acesta a aruncat un teanc de bani pe masa celor care jucau cărţi, spunând că vrea să intre şi el în joc. Individul a fost refuzat şi i s-a cerut să plece de la masă. Văzând că nu scapă de el cu vorbă bună, „cartoforii” l-au luat la bătaie, cu pumnii, picioarele şi nişte bâte avute la îndemână. Marin Cornea a fost “şifonat” destul de urât, suferind traumatisme cranio-faciale grave. Cu toate acestea, bărbatul, după ce a scăpat de agresori, s-a dus acasă, şi-a luat familia şi alte neamuri şi a revenit la bar ca să se răzbune. Ce a urmat e demn de scenariul unui film din „Vestul Sălbatic”. Văzând că sunt atacaţi, cei care jucau cărţi s-au baricadat în local, sperând că vor fi la adăpost. Au tras obloanele, grilajele, au pus lacătul la uşă, însă Marin Cornea şi ai lui au reuşit să zdrobească rezistenţa şi să-i snopească în bătaie pe cei dinăuntru. „A fost ca la Revoluţie. Vuia toată strada! Zburau bolovanii ca din puşcă! Au făcut geamurile zob. Ce să mai, era ca la Bobâlna!”, ne-a mărturisit unul dintre zecile de martori care au asistat fascinaţi la scandal. Încăierarea a fost înăbuşită de poliţiştii din localitate şi jandarmii din Câmpulung, care au avut destul de serios de furcă cu părţile implicate în scandal. În urma incidentului, Marius Luis Vasilescu şi Florian Ciprian Dumitru, pe de-o parte, şi Marin Cornea, pe de-altă parte, au ajuns la spital cu o ambulanţă SMURD, pentru a primi îngrijiri medicale. Dintre toţi, Marin Cornea era cel mai grav. La spital a venit şi fiul lui Marin Cornea, Adrian Roman, căruia i s-a făcut subit rău în timpul audierilor de la secţia de poliţie. Individul a fost operat acum doi ani, după ce a trecut căruţa peste el şi a rămas fără splină. 

Oamenii legii au deschis în acest caz dosar penal pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, loviri şi alte violenţe şi distrugere. Pe lângă dosarul de cercetare penală deschis pentru încăierare, bătăuşii, care au arucat cu bolovani, au fost amendaţi conform Legii 61/1991, după cum urmează: Adrian Roman, cu 3.700 de lei, Marinela Vasi, cu 3.300 de lei, Gheorghiţa Cornea, cu 3.000 de lei, şi Lenuţa Roman, cu 3.300 de lei. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!