3.5 C
Campulung Muscel
23/03/2023

Petrică de la PNL, lupii de la PSD şi oile de la vot

„Zeamă chioară”, aşa a arătat, în versiunea PNL, bilanţul deplorabilei şi, pe alocuri, ilegalei prestaţii de primar a celui mai „ciolanoman” politician propulsat de ghinionul lui Călin Andrei la conducerea târgului proscris. Cu o zi înainte de împlinirea unui an de când PSD, cu Ţâroiu aninat de catargul vasului eşuat în 2004, tulbură apele cu şanse de limpezire după plecarea liberalului şef, noii lideri ai PNL-ului din sătucul cu fumuri de municipiu au pus de-o conferinţă de presă. Petrecându-se în preajma unui moment „negru” pentru Câmpulung, care, dacă s-ar putea, s-ar cuveni şters din istoria acestor locuri, ca posteritatea să nu afle vreodată că a existat un mini-mandat al lui Ţâroiu, ne-am aşteptat la virulenţă maximă din partea PNL-iştilor. Adică după un an de asistat la mascarada ordinară a PSD-istului, despre care recunosc la unison că a stat mai mult decât ilegal în Primărie, trebuia să fi venit în faţa presei cu catastiful de poticneli şi bâlbâieli pe bani publici marca Ţâroiu. Ne-am fi făcut timp, până seara, până a doua zi, până la Crăciun, ca să ascultăm cât de tare a „progresat” Câmpulungul sub conducerea unei piese din „insectarul” pesedist, pe care tragem nădejde că electoratul îl va aşeza, în 2016, acolo unde îi este locul. La “tomberonul” istoriei.    

În schimb, ce-au făcut liberalii martori ai stângăciilor – puţin spus – politicianului ţinut de partid şi instituţiile PSD-iste nu fără interes în vitrina cu belele a Câmpulungului? Au „prăfuit” timpanele audienţei cu refrene plictisitoare, cu efectul unei sperietori de ciori uitate într-un lan de coceni, umplute de „victime” de găinaţ. Cine-l mai crede pe David, de exemplu, când niciuna dintre acţiunile anunţate a le întreprinde în cauze injuste nu s-au concretizat? La începutul anului, ne-a „aburit” că-i face plângere complicelui lui Ţâroiu, Ghinea, pentru abuz în serviciu, din cauza manierei vădit părtinitoare în care a efectuat comunicarea hotărârilor Consiliului, de schimbare şi de alegere a unui nou viceprimar. Vă împrospătăm memoria: Ţâroiu a primit ţidula în mână la scurt timp după şedinţă, David, prin Poştă, la trei săptămâni distanţă după a lui Ţâroiu, exact când prefectul o suspenda. Tot David, iritat de solidaritatea prefectului – naşul său de cununie – cu speţa de partid de la Câmpulung, atât de puternică încât le-a provocat amnezii subalternilor care trebuiau să se prezinte la procesul lungit intenţionat, a trâmbiţat o acţiune în instanţă împotriva Prefecturii. A treia promisiune deşartă a fost că-l dă în judecată pe Ţâroiu, pentru ca acesta să fie obligat de instanţă să returneze banii încasaţi pentru funcţia pierdută în decembrie 2014. Alte planuri împărtăşite neoficial, după ce prefectul a făcut recurs în procesul pierdut de PSD, priveau o reclamaţie făcută la Ministerul de Interne, la adresa Prefecturii, pentru amestec în treburi de partid.

Vorbărie goală! N-a existat nicio sesizare, nicio plângere, nicio cerere de chemare în judecată pentru tratamentul aplicat lui David asemenea preşului de la intrarea în Primărie, care absoarbe tăcut şi supus mizeria politică de pe galoşii celor avantajaţi de sistem. Iar acum, după un an, cu mocirla strămutată de pe bocancul PSD-ului pe botul PNL-ului, David şi ai lui deranjează presa cu aceeaşi smiorcăială searbădă despre „consilierul care se dă primar”. Acesta a fost tot acidul la adresa lui Ţâroiu, după un screamăt în trei, în loc să fi smuls bucăţi din el, metaforic vorbind, mai cu seamă că aveau motivaţia, aveau faptele, aveau greşelile, probabil, aveau şi documentele care să le probeze. Cu ce sperie David, până la îngheţul sângelui în venele celor care i-au amplificat tensiunea, la capătul unui an în care a asistat la nedreptate după nedreptate? Cu o invitaţie adresată Prefecturii – despre care el însuşi recunoaşte că l-a încurcat cât de mult a putut – ca, după 1 ianuarie, să facă un control de legalitate la Primăria Câmpulung. Pentru că are ce controla, zice David, existând suspiciuni în privinţa multor lucruri care s-au întâmplat aici. Iar naşul să se convingă, în caz că nu ştia ce-i poate pielea lui Ţâroiu, ce a susţinut în ultimul an în municipiu. 

Ca să-i arate prefectului că nu consumă de pomană benzina de la Piteşti, la Câmpulung, liberalii au dat câteva exemple de teme bune de controlat: cum a votat Ţâroiu, la câteva şedinţe de Consiliu, deşi îşi trăsese atribuţiile de primar, cum a participat şi a votat în comisia de licitaţii, cum semnează şi ca preşedinte al comisiei de licitaţii, şi ca primar pe aceleaşi contracte, cum semnează ca membru al Comisiei de Urbanism ş.a.m.d. Deci, Prefectura apolitică, purtătoare a unui interes, cum este cel cu refugiaţii, pe care nu-i vrea nimeni din judeţ, dar care se pretează la „înapoiaţii” de la Câmpulung, să-l ţină pe Ţâroiu primar cât mai mult timp, este invitată să-i controleze „păcatele”. Slăbuţ „şantajul” liberalilor! Şi nedemn! Să te foloseşti de posibile abuzuri şi ilegalităţi ca monedă de schimb pentru funcţie, când autorul lor trebuie deferit justiţiei.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!