10.1 C
Campulung Muscel
19/05/2024

Cosmina Caibăr şi Valentin Bărbieru, cei mai frumoşi boboci de la „Dan Barbilian

Vineri, la Casa de Cultură “C.D. Aricescu”, s-a desfăşurat mult aşteptatul “Bal al Bobocilor” al Liceului Teoretic „Dan Barbilian”. În deschiderea balului, concurenţii şi publicul au făcut cunoştinţă cu membrii juriului: Cristina Pâslaru, Lucian Neculăescu, Mădălina Necula, Roberto Durdun, Aurelian Banu, Bogdan Neculăescu, Ioana Ivan, Lixandru Ionuţ, Alicia şi Gabi Micu. Tema balului a fost evoluţia omului în timp, apariţia concurenţilor a fost una spectaculoasă, cele 7 echipe au defilat în faţa scenei în diferite vestimentaţii ce aveau la bază conceptul de dezvoltare a omului, de la Adam şi Eva, până în prezent. Astfel că prima pereche a fost formată din Cosmina Caibăr şi Samuel Duroi, cea de-a doua pereche a fost compusă din Diana Şerbănescu şi Adrian Ghilencea, echipa 3 a fost reprezentată de Andreea Popescu şi Damian Roman, echipa 4 a fost compusă din Amalia Miloiu şi George Busuioc, echipa 5 a fost alcătuită din Andreea Cuciureanu şi Valentin Bărbieru, echipa 6 a fost formată din Magda Vasi şi Robert Boteanu, iar ultima echipă a fost reprezentată de Delia Vlaicu şi Flavius Răuţă. Înaintea celei de-a doua probe, bobocii au avut de prezentat un dans, o dispută simbolică între generaţii, împărţiţi în două tabere, una a celebrului dans haka, specific zonei din Noua Zeelandă, tradiţional, al maiorilor în război. Preluat de jucătorii de rugby şi  interpretat înaintea fiecărui meci, acest ritual are scopul de a intimida adversarii. Cealaltă tabără, adusă în lumea postmodernă, pe ritmurile muzicii din prezent, a învins rivalii.

La capitolul cunoştinţe generale, unor boboci li s-au pus lacăt la gură şi n-au mai nimerit răspunsul

Cultura a fost cea care a diferenţiat concurenţii, prin proba de cultură generală, unde bobocii au fost provocaţi să răspundă la două întrebări, una dintre ele având şi variante de răspuns. Un răspuns greşit îi taxa pe participanţi cu un punct, iar pentru ambele răspunsuri eronate se primea nota 7 din partea juriului. Întrebări precum cine a fost primul călător în spaţiu, lansat de pe pământ, care a orbitat în jurul planetei noastre, care este capitala Japoniei, cine a avut cea mai mare şi îndelungată domnie din istoria noastră sau când a avut loc al doilea război daco-roman, i-au pus în dilemă pe concurenţi. Astfel că membrii echipelor 2, 4, cât şi concurentul echipei 3 au greşit câte un răspuns, fiind taxaţi de juriu.

Abilităţile artistice le-au fost testate în proba de aptitudini, unde bobocii au avut momente de pantomimă, interpretare şi dans. Notele acordate au fost pe măsura fiecărui act artistic, sancţionaţi mai aspru au fost doi concurenţi, care la pantomimele lor au primit chiar şi nota 7.

La proba surpriză, bobocii au fost supuşi unor situaţii pline de dificultate. Pentru cei care au avut o urmă de noroc, încercarea lor nu a fost atât de dificilă. Cele mai amuzante momente au fost când echipele au trebuit să găsească un inel într-o tavă cu zahăr, cu ajutorul nasului şi al limbii, doborârea mai multor sticle prin balansarea lămâii băgate pe ştramp şi legate de cap sau competiţia dintre membrii unei echipe, prin extragerea cu paiul a floricelelor de porumb dintr-un bol în altul, timp de un minut.

În pauzele dintre probe, prezenţi pe scena Casei de Cultură au fost 3 foşti concurenţi ai emisiunii “Românii au Talent”, Paul Lungu, cu momentele sale de magie, clipele de stand up comedy au fost asigurate de Cristian Dumitru, iar ventrilocul Eduard Andrei Sandu, alături de celebra păpuşă, care în mâinile comediantului prinde viaţă, Nea Alecu’, a smuls hohote de râs.

Au urmat proba de dans şi proba de eleganţă, după aceasta, publicului i s-au făcut cunoscuţi câştigătorii.

Locul III a fost câştigat de Magda Vasi şi Flavius Răuţă, locul II a fost obţinut de Andreea Cuciureanu, apropiată de câştigătoare ca punctaj – a primit premiul cu lacrimi în ochi – şi Robert Boteanu. Miss a fost desemnată concurenta cu numărul 1 în concurs,  Cosmina Caibăr, iar Mister a fost numit concurentul cu numărul 5, Valentin Bărbieru.

S-au acordat şi premii de popularitate obţinute de Samuel Duroi şi Delia Vlaicu. După ce Liceul „Dan Barbilian” şi-a desemnat Miss şi Mister 2015, mult aşteptata Raluk a susţinut un show incendiar, concertul fiind aşteptat de către public. Spre bucuria fetelor, artista nu a venit singură, ci cu doi foşti membri ai baletului “Dansez pentru Tine”, Bogdan Boantă şi Dragoş Roşu, cunoscut ca Istvan.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!