11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

Singurul supermarket din Vișoi cu program non-stop şi-a încetat activitatea

Vă spuneam, săptămâna trecută, că, la nivelul judeţului, au demarat o serie de controale ale Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ce au avut drept scop să verifice, în toate cluburile, restaurantele, centrele comerciale, pub-urile şi barurile, cât şi operatorii economici cu diferite domenii de activitate şi instituţii, dacă respectă normele de prevenire şi stingere a incendiilor şi dacă sunt în ordine cu toate autorizaţiile ce le permit funcţionarea. Frica intrată în patroni i-a “scurtcircuitat” şi, pe ultima sută de metri, când controalele băteau la uşă, şi-au luat măsuri de precauţie: au mai pus un extinctor, au mai reparat un hidrant, şi-au adăugat pe ziduri un plan de evacuare, o cârpeală de ultim moment, care să le salveze afacerea de “fumul înecăcios”, ce dădea năvală să controleze orice colţ.

Nu se ştie sigur dacă aceste mici intervenţii de ultim moment i-au salvat şi pus în regulă cu tot, cert e că, în privinţa Câmpulungului, testul suprem a fost trecut şi, spre bucuria proprietarilor, niciunui local nu i s-a pus lacătul. „Norocoşii” s-au văzut puşi în situaţia de a scoate ceva cash din buzunar, singura sancţiune a constat în amendă, un chilipir ce va fi recuperat în câteva zile de activitate.

Principalele nereguli găsite la faţa locului de către ISU au fost: lipsa de securitate la incendiu, deficienţe privind existenţa şi funcţionalitatea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, organizarea activităţii de apărare împotriva incendiilor, nerespectarea reglementărilor referitoare la utilizarea focului deschis şi a efectelor speciale artistice/pirotehnice, precum şi cele referitoare la reglemetarea fumatului. Până la acest moment, în municipiul nostru s-au aplicat amenzi usturătoare, iar în unele cazuri, unde neregulile nu au fost un real pericol, li s-au cerut patronilor să rezolve situaţia cât mai repede posibil. „În momentul de faţă, la nivelul Câmpulungului, 4 localuri au fost amendate, de închis nu s-a închis niciunul.”, a declarat Mădălina Epure, purtătorul de cuvânt al ISU Argeş. În timp ce Inspecţia de Prevenire din cadru ISU demara controale în lanţ, singurul supermarket din Vişoi cu program non-stop şi-a oprit activitatea. Cert e că, la nivelul judeţului, au fost patroni care şi-au autosuspendat activitatea, ca să-şi remedieze problemele, pentru că se ştiau cu “musca pe căciulă”. În privinţa acestui magazin, lucrurile sunt neclare, chiar dacă vadul cumpărătorilor era prosper şi încasările de pe o zi pe alta erau destul de profitabile, spaţiul, în acest moment, e dat spre închiriere. Motivele pentru care proprietarul şi-a golit rafturile de alimente sunt necunoscute.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!