11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

Dacă tot nu mai e funcţională, să se dărâme o dată fosta staţie Romarta!

Magazinul Flanco, mascat de nişte gherete inestetice

În curând, singurul magazin care va mai susţine piaţa electrocasnicelor, cu o gamă largă de produse, dacă Domo îşi va închide activitatea, va rămâne Flanco, proaspăt ajuns în municipiu. Încă de la început, a avut un succes garantat şi a stârnit, prin calitatea produselor şi ofertele săptămânale, interesul cumpărătorilor. Cu toate că trecătorii, poate, vin doar să se informeze în legătură cu un anumit obiect, reducerile îi determină să nu plece cu mâna goală din spaţiul comercial, plasat bine în centrul municipiului. Vizibilitatea şi, pe cale de consecinţă, prosperitatea îi sunt obturate de fosta staţie Romarta, care nu mai funcţionează de câţiva ani. Acesta a fost înlocuită cu cea de la Notariat şi, pusă ca găina în vârful grămezii, nu mai foloseşte la nimic.

Ghereta ar trebui demolată, pe lângă faptul că este de prost gust, pentru un municipiu de care se leagă o întreagă istorie a neamului românesc, precursorul triumfului societăţii în cele mai aprige lupte ce s-au dat în trecut, construcţia din termopan alterează renumele de fostă capitală a Ţării Româneşti.

Fără beneficii în spaţiul public, pusă ca nuca în perete, pe lângă alte astfel de magazine, această coşmelie iese înaintea tuturor în evidenţă, fiind amplasată cât mai aproape de marginea străzii, ca nu cumva să nu treacă neobservată. Dacă înainte servea mijlocului de transport din comun, care încurca circulaţia, bine venită a fost mutarea, ca maxi taxi să aibă altă rută. Prin urmare, acea staţie ar fi trebuit să nu mai existe. Ba chiar pune piedică pietonilor cu treburi prin oraş, în loc să lase spaţiul public să respire, îl intoxică de opulenţa prăvăliei din termopan. În locul Primăriei sau Muzeului de Istorie, care să reprezinte centrul de interes al localităţii, fosta staţie rămâne punctul de reper al oricărui vizitator, băgat în ceaţă de acest morman de plastic kitschos.

Singurul beneficiu pe care îl mai oferă staţia rămâne capacitatea ei de a deveni WC-ul public al celor care nu se mai pot abţine şi care, după frigiderele puse de vânzătoarele magazinelor ce s-au lipit, în lanţ, de aceasta, îşi fac nevoile fiziologice, mirosul insuportabil fiind prezent permanent în buricul târgului. Cartea de vizită a municipiului este izul de urină, toate acestea, din încăpăţânarea Primăriei, care nu doreşte să dărâme tonetele nefolositoare.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!