11 C
Campulung Muscel
23/05/2024

Chioşcul de lângă Biserica din Lemn a devenit focar de infecţie

Nu demult, prin cartierele mărginaşe ale municipiului, devenise o afacere profitabilă deschiderea unui butic, de unde locatarii blocurilor îşi făceau piaţa. Mulţi deveniseră oameni de afaceri şi îşi deschideau la fiecare colţ de stradă câte o gheretă din tablă. Concurenţa aprigă între patroni, care ţineau la preţ pentru fiecare bănuţ încasat, avea să fie spulberată prin apariţia pe piaţa musceleană a supermarket-urilor ce le-au luat faţa şi clientela. Peste noapte, zeci de prăvălii s-au evaporat, din imposibilitatea de a mai funcţiona, când supermagazinele au venit cu oferte atractive şi marfă mixtă, care să “fure” ochiul. Unele dintre gherete au rămas să-şi facă veacul, părăsite şi vandalizate. În Vişoi, lângă Biserica din Lemn, există un astfel de magazin ce pare a fi uitat de lume. De la o vreme, a devenit deranjant pentru comunitatea ce reclamă patronul că i-a lăsat cu gunoiul în faţa blocului.

Pentru faptul că nimeni nu se mai îngrijeşte de el, chioşcul a devenit un focar de infecţie şi un pericol public pentru trecători. Geamurile din termopan au fost sparte, bucăţile din sticlă se mai ţin într-un colţ să nu cadă, ba chiar au fost lipite cu scotch, probabil, de locatarii care nu au vrut să fie martori la accidentele ce se pot întâmpla. Cu toate că uşa e încuiată, s-a rupt din tâmplăria PVC şi accesul a devenit accesibil, mai ales copiilor curioşi, cu chef de joacă. Lăsaţi preţ de câteva minute fără supraveghere, pot deveni victime printre cioburi şi mobilierul vechi, ce poate cădea peste ei. Fostul magazin a devenit adăpost de animale, se duc lupte de supremaţie între câinii şi şobolanii care au găsit în spaţiul cu pricina mediul propice, casa în care se pot înmulţi. Chiar dacă proprietarul respectivei gherete a lăsat de izbelişte afacerea, probabil, supărat că nu-i mai merg treburile, nu s-a sinchisit să strângă gunoiul din interiorul magazinului, unde zac mormane de sticle, rafturi aruncate pe jos, bucăţi desprinse din tavan şi ambalaje, microbii voioşi sunt lăsaţi liberi să se înmulţească.

 

Nemulţumit, un locatar a avut de obiectat la adresa patronului faptul că s-a văzut cu sacii în căruţă şi i-a lăsat cu pericolul la uşă: „Sunt copii mici care se joacă prin faţa magazinului, or să pice geamurile pe ei. Să vină să îl ia, să rămână loc de parcare, să fie util la ceva, l-a lăsat să ne împiedicăm de el, să fie un pericol.”

Ameninţare pentru societate, locul va trebui izolat, oricui poate să îi pice o bucată de geam în cap, problema fiind destul de complicată. Singura rezolvare stă în mâinile Poliţiei Comunitare, care a luat la cunoştinţă problema, a identificat proprietarul, pe care o să-l notifice să-şi mute de pe respectivul spaţiu magazinul. „Am făcut o adresă, prin care îi stabilim un termen de dezafectare de o săptămână. Punctul a aparţinut societăţii Anaderol. Altfel o să purcedem la dezafectare pe cheltuiala dânsului, cu serviciul din cadrul Primăriei. Momentan, nu se pune problema de amendă, în cazul în care nu va respecta termenul, el a avut contract pe respectivul punct de lucru, trebuie să-şi ridice construcţia şi să aducă terenul la starea iniţială. O să vedem pe ce perioadă a avut contract şi când i-a expirat şi o să calculăm perioada în care a stat în plus, pentru a recupera ce nu a fost achitat către Primărie.”, a declarat şeful Poliţiei Locale, Auraş Ghiţă. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!