11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

S-a anunţat al treilea candidat la Primărie: Banu, moderatorul mitingului anti-refugiaţi

Aflat de luni bune într-o stare de eclozare, dorind să arunce vestea ca pe o mare surpriză, Aurelian Banu nu a mai răbdat şi, acum trei zile, şi-a anunţat dorinţa de a candida la Primărie. Cu acelaşi slogan care i-a adus faima de cetăţean cu un spirit civic, demn de o viitoare autoritate a spaţiului citadin muscelean, „Nu primim refugiaţi”, pe Facebook şi-a anunţat ardoarea: „O să candidez la Primăria Câmpulung, deoarece actualii politicieni nu ne pot asigura siguranţa. Ei reacţionează doar după ce mor oameni.” 

Omul de afaceri, cunoscut prin magazinele de haine pe care le deţine, la apariţia zvonurilor conform cărora oraşul nostru poate deveni o gazdă pentru refugiaţi, şi-a găsit portiţa de afirmare în spaţiul public. A luat o iniţiativă, prin care cerea cetăţenilor, printr-o serie de afirmaţii negative la adresa municipiului, să se strângă laolaltă, pentru un miting de protest împotriva Guvernului şi a autorităţilor locale, care nu iau nicio măsură pentru împiedicarea aducerii imigranţilor în târg. Motivele promulgate la acel manifest, care, după părerea lui Aurelian Banu, nu au fost rezolvate şi nu permit un mediu propice refugiaţilor, au fost: „nu au fost evacuate deşeurile de la ARO, nu avem locuri de muncă, nu avem o reţea sigură pentru alimentarea cu apă, nu avem staţie de epurare corespunzătoare, nu avem parcuri, nu avem primar, nu avem un spital dotat corespunzător, nici medici suficienţi, nu am alfabetizat şi integrat rudarii şi ursarii, nu avem Casă de Cultură. În aceste condiţii, nu putem să-i primim pe refugiaţi”. Chiar dacă succesul a fost egal cu zero, pe fondul lipsei totale de interes al muscelenilor pentru protest, Aurelian Banu nu a considerat acea clipă ca un impediment în a reuşi ceea ce şi-a propus şi anume să trezească autorităţile, care dorm în Primărie.

Aurelian Banu a negat că va candida

Întrebat la miting dacă consideră acel moment oportun să candideze la Primărie, un fel de rampă de lansare, pentru că lumea îl va cunoaşte, ce-i drept, mai mult prin media, decât faţă în faţă, fiindcă în Piaţa Primăriei au fost 15 persoane interesate, Aurelian Banu a răspuns, cu vehemenţă, că nu va candida, motivând că ceea ce a făcut el la protest, dimpotrivă, îl îndepărtează de scaunul de primar, iar autorităţile acum prezente în Primărie nu-l vor agrea.

La nicio lună, ideile i s-au schimbat şi, contrar declaraţiilor, vom avea în el un candidat pentru alegerile din 2016.

“Analistul” Ţâroiu nu a ratat ocazia să comenteze, mustăcind vesel, urmările mitingului, iniţiativa contracandidatului Aurelian Banu, şi a pus insuccesul acestuia pe seama amestecului sirienilor cu deşeuri şi alte nenorociri din oraş. Chiar l-a privit de sus pe organizator: „Cunosc foarte bine câmpulungenii. Şi-l ştiu şi pe om, care a organizat demonstraţia, ştiam ce valoare poate să aibă.” În ceea ce îl priveşte pe Ţâroiu, candidatura lui Banu nu-l va speria deloc, dimpotrivă, având în vedere că îi cunoaşte potenţialul, probabil, are toate “armele” cu care să-l înlăture.

Acum trei ani, Banu s-a vrut primar la Mioarele

Din dorinţa de a deveni primar şi de a schimba mediul în care suntem nevoiţi să trăim, Aurelian Banu a candidat, în 2012, la Mioarele, cu Alianţa pentru Argeş şi Muscel, un fel de Mărie PDL-istă deghizată, care a trecut, la alegerile locale, de la portocale la mere verzi. Atunci, nu i-a convins pe consăteni şi nici măcar la nivelul unei comune nu a reuşit să se impună. Doar 111 voturi a primit, însă ambiţia sa nu a dispărut. Acum, ca tehnocrat, fără sprijinul unui partid, îi va fi greu să se impună.

După tragicul incident din Colectiv, au avut loc manifestări în toată ţara, mai puţin în oraşul nostru, la fel ca la mitingul refugiaţilor, acelaşi interes l-au avut câmpulungenii. Se închegase o mică iniţiativă şi alături de protestatari a fost nelipsitul Aurelian Banu: „M-am gândit să văd şi în Câmpulung cam care e starea de spirit. Am venit pe la ora 18:00 şi m-am aşezat pe o bancă. Iniţial, eram doi nemulţumiţi, între timp, au mai venit şi alţi nemulţumiţi.” 

Banu se vrea ironic, comparând fotografia care există în toate albumele adulţilor, cu imaginea ministrului “în chiloţi” care i-a dăunat nominalizării

În încercarea de a fi un candidat cool, pe placul cetăţenilor, Banu, un fel de wikipedia al muscelenilor, se inspiră din modelele de talia înaltă a Guvernului. Proaspăt nominalizatul şi retrasul ministru al Sănătăţii, tânărul Andrei Baciu, care şi-a făcut debutul cu poze sexy, în pictoriale de model, l-a determinat pe Banu să nu se lase mai prejos. A postat pe internet o poză pe care acesta o găseşte compromiţătoare, ataşată cu o glumă cu caracter hazliu: „Recunosc, am făcut şi eu fotografii compromiţătoare, sper să nu spuneţi că nu sunt bun de primar din cauza asta”. Poza îl ilustra pe acesta nud, într-o imagine din anii copilăriei.

Dorinţa sa arzătoare de a rade tot ce e stricat şi fără folos în acest oraş nu a fost dintotdeauna. Cu ani în urmă, nu-l năpădise spiritul patriotic, probabil, interesele erau altele pe-atunci, mai exact, când îşi reclamase nemulţumirea la adresa tomberonului din faţa casei, unde vecinii aruncau jăratic, de ieşea mereu fum din el, pe lângă mirosul insuportabil, Banu nu vroia să se facă cunoscut, ba chiar fugea de camere foto şi înregistrări. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!